Які спеції можна додавати в суп? Рекомендації від Dr. Igel

Однією із популярних перших страв у світі є суп із білих грибів. Він є досить поживними та неймовірно смачним. Готували в нашій країні ще за часів Київської Русі, зараз можна зустріти в меню багатьох ресторанів. Хоч у ньому немає м'яса або риби, він все одно є досить ситним і добре втамовує голод. Крім цього є чудовою знахідкою для вегетаріанців. А неймовірного смаку та аромату йому дають спеціально підібраній спеції.

Рецепт приготування досить легкий і зробити можна з легкістю в домашніх умовах. Під час приготування можна використати, як сушені білі гриби, так і свіжі. Перевагою є те, що головний інгредієнт досить легко придбати в нашому регіоні, або можна навіть самостійно зібрати у лісі. У своєму складі даний продукт має велику кількість різноманітних поживних речовин, які добре впливають на стан організму. А приправи лише підсилять всі корисні властивості.




Спеції для супу з білих грибів

Білі гриби самі по собі легкі та ніжні, тому готова страва без додавання ніяких спецій майже не матиме смаку та аромату. Даний вид грибів є універсальним продуктом, добре насичуються різними смаками відповідно добавок, які до нього додають. Але потрібно пам'ятати, що варто використовувати лише ті прянощі, які повністю не приховують оригінальний їх смак, а навпаки підкресліть та зроблять більш яскравішим.

Які приправи підходять до супутника білих грибів?

Різноманіття приправ у світі просто вражає, досить складно вибрати, саме ту, що буде ідеально підкреслювати страву. У даному випадку, варто підбирати непросто до супу, а саме головного інгредієнту. Адже саме на них потрібно акцентувати увагу. Якщо підібрати не вірно, то можна зовсім не відчути грибного присмаку. Або навіть зіпсувати страву. Найкраще у такому випадку підійдуть:

  • Приправа універсальна до овочів - ідеальна суміш, що містить добре підібрані компоненти, трішки пікантна. Особливо добре підкреслює головний інгредієнт, та виділяє на фоні інших.
  • Хмелі-сунелі - національна грузинська пряність, має яскравий аромат, але ніжна приємна. Більшість вважає, що її можна додавати лише м’яса, проте це зовсім не так. Добре поєднується із овочами та грибами, тому стане гарними смаковими доповненнями.
  • Прованські трави – так, як дана страва популярна не тільки в нашій країні, а й в Європі, її також готують у Франції. Саме ця суміш з ароматних французьких трав стане вдалим доповненням до такого ніжного супу.
  • Італійські трави - яскрава за ароматом композиція, додає готовій страві неймовірно яскравого та приємного аромату.
  • Приправа до супу – є універсальною, можна додавати під час приготування будь-якого виду супу в тому числі й грибного. Але потрібно пам'ятати, що краще вибирати в якій будуть лише натуральні інгредієнти, без ніяких барвників та ароматизаторів.


Які трави підходять до супу з білими грибами?

Трави є однією з найкращих варіантів під час приготування різноманітних страв, мають яскравий аромат і більш ніжний присмак, завдяки якому не перебивайте інші продукти. Саме тому використання, під час приготування даної страви, стануть ідеальним варіантом, і ви на всі 100% будете впевнені, що він вдасться й Вам сподобаються.

Під час приготування більшість обмежується лише петрушкою або кропом. Проте список трав, які добре підходять набагато ширший. Якщо бажаєте подавати крем-суп гарячим, щоб підсилити зігріваючий ефект можна використати розмарин. До холодного ідеально підійде орегано. Приготований на молочній основі добре поєднується із чебрецем. Для отримання яскравого аромату можна використати кінзу, майоран, естрагон або базилік.

Які спеції підходять до супу з білими грибами?

Серед усього різноманіття спеції у світі більшість людей зупиняють свій вибір під тільки на чорному перцю та солі. Але це велика помилка, адже існує ще великий перелік спеції, які добре підкреслять присмак білих грибів, та додадуть їм нового звучання. Найкращі підійдуть:

  • Перець чилі - для поціновувачів гострого, спеція з пікантною ноткою. Але потрібно пам'ятати, що додавати варто в невеликій кількості, щоб повністю не перебити смак інших інгредієнтів.
  • Часник - універсальна українська спеції, яка відмінно підходить під час приготування будь-яких страв, суп з яких не є виключенням.
  • Лавровий лист - без даної пряності просто неможливо уявити приготований суп. Можна використовувати яке ціле листя, але додавати краще за 5 хвилин під кінець приготування, а потім витягнути, або невелику щіпку меленого.
  • Гвоздика - є солодко-пряною, добре поєднуються в ароматну композицію з іншими прянощами, додає цікавого присмаку.
  • Мускатний горіх - ніжний на смак, але досить ароматний. Звичайному грибного крем-супу додасть більшої вишуканості, завдяки цьому зможете здивувати своїх рідних та гостей.
  • Пажитник - популярний в східній кухні, додає приємного горіхового післясмаку.

Як правильно поєднувати трави та спеції для супу із білих грибів?

Поєднання між собою трав та спецій повністю залежить від того який смаковий ефект Ви хочете отримати в кінці. Для більш ніжного та ароматного варто поєднати між собою чорний перець, лавровий лист, кінзу, мускатний горіх, петрушку. Для більше яскравішого та насиченого краще додати часник, будь-який вид перцю або його суміш, гвоздику та суміш італійських трав. Для пікантного можна поєднати між собою перець чилі, пряні трави, пажитник для збалансування смаку.

Яка ціна на приправи та спеції для супу з білих грибів?

Ціна відрізняється між собою в залежності від різновиду та об'єму прянощів. Дізнатися ціну можна в інтернет-магазини виробника спецій ТМ Dr. Igel. На офіційному сайті компанії Ви зможете порівняти ціни на потрібний вам інгредієнти та обрати найкращий для вас варіант.

Корисно знати:

Спеції для приготування кролика

Яку обрати приправу для картоплі в духовці?


Автор 4785 07.04.2021