Кукурудзяний крохмаль оптом та в роздріб

Кукурудзяний крохмаль оптом та в роздріб

Кукурудзяний крохмаль — продукт, який не має ні запаху, ні смаку, але використовується в різних сферах. У світі існує 50 різновидів крохмалю, яких добувають з різних продуктів. Він активно використовується в промисловості, на виробництвах, а також в кулінарії. Саме для приготування різноманітних страв крохмаль купують найбільше. Серед усіх різновидів, в домашніх умовах та на професійних кухнях, найбільшою популярністю користується кукурудзяний крохмаль.

Рослина, з якої виготовляють, а саме кукурудза, походить з Американського континенту. Вона росла у дикому вигляді, її ще до нашої ери люди використовували для різних цілей, в тому числі й для приготування їжі. Місцеві жителі називали цю рослину маїсом. Потрапивши до Європи, завдяки Христофору Колумбу, з кукурудзи почали виробляти спирт, глюкозу та олію.

На території України кукурудза з'явилася лише у 17 столітті. Активно почали вирощувати в різних регіонах країни. У 19 столітті, коли в Європі активно почали виробляти крохмаль із різних продуктів, кукурудзу також це не обійшла стороною. Такий різновид крохмалю припав до душі населенню та запровадили в масове виробництво.

Крохмаль кукурудзяний

Крохмаль кукурудзяний - це продукт, який отримують після перероблення кукурудзи. В даній рослині він виробляється завдяки впливу світла під час фотосинтезу. Щоб отримати крохмаль, під час виробництва, зерна кукурудзи настоюють у воді з додаванням сірчистої кислоти. Після чого їх промивають та подрібнюють. У такому стані зерна сепарують, а потім перемелюють до каше подібного стану, завдяки чому з'являється кукурудзяне молоко. Після чого таке молоко відстоюється до появи осаду крохмалю. На кінцевому етапі крохмаль промивають та висушують, щоб мав вигляд порошку.

У готовому вигляді має легкий смак та аромат кукурудзи. Може бути білого кольору або із жовтуватим відтінком. Під час змішування з водою утворює в'язку речовину. Завдяки такому ефекту найчастіше використовується в якості згущувача. Завдяки розвитку хімічної промисловості із кукурудзяного крохмалю почали виготовляти патоку та глюкозу.

Для виробництва даного продукту не підходять всі види кукурудзи, виготовляють лише із крохмалистих сортів. Сам же крохмаль має також різні види, може бути звичайним або модифікованим. Модифікований не виготовляється із генно модифікованої кукурудзи, або якихось хімічних елементів. Це крохмаль, який просто позбавляють кукурудзяного смаку та аромату, щоб у стравах не відчувати його присмак. Він є повністю безпечним продуктом.

Також має три різні сорти, це вищий сорт, перший сорт, амило-пектиновий сорт. Визначається за кислотністю, щільністю чорних цяток, кольором, зольністю та чистотою. Амило-пектиновий сорт виготовляється із воскоподібної кукурудзи, структура якої нагадує віск.

Виробники в Україні

Виробництво кукурудзяного крохмалю в Україні дуже розвинене. 80% з усього крохмалю виготовляється із воскоподібної кукурудзи. Загалом виробників кукурудзяного крохмалю в Україні налічує 73% з усього виробництва крохмалю, до прикладу, картопляний виготовляє лише 9% підприємств. Виробник спецій ТМ Dr. Igel у своєму асортименті має також кукурудзяний крохмаль виготовлений із української сировини. Крохмаль від ТМ Dr. Igel це 100% натуральний продукт вищого ґатунку.

Вартість кукурудзяного крохмалю

Кожен виробник в України ставить різну ціну на кукурудзяний крохмаль. Але, на жаль, не завжди вона відповідає якості. Деякі, щоб збільшити вагу продукції, але зменшити ціну, додають до нього різні добавки, або використовують неякісної сировини. Виробник спецій ТМ Dr. Igel для своїх клієнтів надає приємну ціну кукурудзяного крохмалю. Крім низької ціни Ви отримаєте високу якість продукту. В нашому асортименті можна знайти різні об'єм, але ціна від більшої кількості не зростає, а навпаки тільки зменшується. Завдяки цьому ціна на 1 кг кукурудзяного крохмалю буде найвигідніша.

Користь кукурудзяного крохмалю

У своєму складі містить велику кількість вітамінів Е, РР, вітамінів групи B. Крім цього багатий на мікро та макроелементи, такі як фосфор, кальцій, натрій, калій та магній. Завдяки цьому, в невеликій кількості, може бути корисним для організму людини.

Зміцнює імунітет, допомагає боротися з вірусами та бактеріями. Завдяки корисним речовинам, які містяться у його складі, пришвидшує обмін речовин та допомагає виводити з організму токсини та шлаки. Можна вживати навіть при цукровому діабеті, адже він допомагає тримати рівень глюкози в нормі.

Зміцнює кровоносні судини та покращує згортання крові. Нормалізує роботу нервової системи. Прискорює жовчогінний процес, а настоянки на його допомагають при сечокам'яних захворюваннях. Крім цього чудово допомагає в нарощуванні м'язів. Покращує стан шкіри, налагоджує роботу сальних залоз та зменшує блиск на обличчі.

Калорійність і харчова цінність

Кукурудзяний крохмаль часто використовують в якості дієтичного продукту, адже у своєму складі не містить глютен. Калорійність даного продукту на 100 грамів складає 343 кКал. За харчовою цінністю має:

  • білки - 1 грам;
  • жири - 0,6 грама;
  • вуглеводи - 83 грама.

Використання в кулінарії

Кукурудзяний крохмаль використовують в кулінарії в якості природного згущувача. Саме завдяки такій функції є досить популярним. Легкий у використанні, тому стане у пригоді, як на професійній кухні, так і для домашнього приготування.

Найчастіше його використовують для :

  • згущування різноманітних соусів таких, як майонез, кетчуп та інші;
  • під час приготування крем супів;
  • щоб зробити начинку в десертах більш густішою;
  • для приготування випічки та хлібу;
  • підходить для приготування киселю, пудингу та мусу;
  • для приготування цукерок, щоб вони тримали свою форму;
  • нерідко додають під час приготування паштету.

Добре поєднується з різними фруктами та овочами, можна змішувати з борошном, інколи навіть може повноцінно його замінити. На виробництві харчових продуктів також використовують дуже часто. На його основі готують різноманітне печиво, сухі сніданки, та макаронні вироби. Використовують для виробництва дитячого та дієтичного харчування.

На відміну від картопляного крохмалю, страви, приготовані з кукурудзяного, мають довший термін зберігання. Крім цього, в кондитерській справі використовують чистіше, адже він не дає такого сильного згущувального ефекту. Вироби з його використанням мають глянцеву поверхню. Кукурудзяний крохмаль в поєднанні з будь-якою рідиною не мутніє.

Де купити кукурудзяний крохмаль?

Щоб купити кукурудзяний крохмаль в українському інтернет магазині можна зайти на офіційний сайт виробника спецій ТМ Dr. Igel. Компанія здійснює продаж спецій, харчових інгредієнтів в інтернеті вже багато років. Замовити даний продукт досить легко, достатньо лише вибрати потрібний вам об'єм, додати його в кошик та оформити доставку. Всі замовлення відправляються в будь-яке місто України, купити кукурудзяний крохмаль в Києві від ТМ Dr. Igel можна оформитися самовивіз.

Кукурудзяний крохмаль опт

Компанія ТМ Dr. Igel займається оптовими продажами продукції власного виробництва. Серед великого асортименту можна купити оптом кукурудзяний крохмаль. Компанія гарантує низькі ціни на кукурудзяний крохмаль оптом, а також індивідуальну систему знижок та бонусів для кожного клієнта.



СКИДКА: -7%
Кукурудзяний крохмаль ТМ Dr. Igel 1000г
Кукурудзяний крохмаль ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Україна
60 ₴ 56 ₴
СКИДКА: -7%
Кукурудзяний крохмаль ТМ Dr. Igel 100г
Кукурудзяний крохмаль ТМ Dr. Igel 100г
Походження сировини: Україна
9 ₴ 8 ₴
СКИДКА: -9%
Кукурудзяний крохмаль ТМ Dr. Igel 200г
Кукурудзяний крохмаль ТМ Dr. Igel 200г
Походження сировини: Україна
4
22 ₴ 20 ₴
СКИДКА: -7%
Кукурудзяний крохмаль ТМ Dr. Igel 500г
Кукурудзяний крохмаль ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Україна
40 ₴ 37 ₴
Показано від 1 до 4 з 4 (всього сторінок: 1)