Спеції для ковбаси

Спеції для ковбаси

В будь-якому продуктовому магазині представлений найрізноманітніший асортимент ковбасних виробів. Кожен виробник намагається створити такі товарні позиції, щоб задовольнити бажання навіть вимогливого гурмана. Різноманіття смаків виходить не лише завдяки різним видам м’яса, а й завдяки спеціям для ковбаси. Саме вони насичують її яскравим присмаком й апетитним ароматом. Завдяки різним поєднанням прянощів один вид можна зробити з абсолютно різними смаковими властивостями.

Подякувати за виготовлення такого популярного продукту потрібно ще нашим предкам, які жили в стародавньому світі. Адже завдяки бажанням людства зберегти свіжість м’яса на тривалий час, привело до того, що був придуманий рецепт. Для початку цільний шматок м’яса висушували на сонці. А згодом почали робити в оболонці, завдяки чому вона зберігала свою соковитість. Навіть в ті часи м'ясо обов’язково змішували із прянощами. Вони не тільки додавали їм присмаку, а й були у якості природного консерванту та захищали виріб від розвитку бактерій.

Відомості про ковбасу були знайдені в багатьох стародавніх творах грецьких, римських письменниках. Також є знайдені факти, що її готували навіть в країнах стародавнього сходу. Греки обожнювали готувати шматочки вареного м’яса в очищеному шлунку. Але даний делікатес був доступний тільки багатіям. Адже до неї входило м’ясо відмінної якості та дорогоцінні спеції. В Римській Імперії приготування ковбасних виробів було досить масштабним. Їхні запаси використовували воїни під час походів і не тільки.

На території України також має давню історію. Вона була обов’язковою стравою на столі у князів Київської Русі, а також під час різних банкетів. Її готували із крові тварин, лише через деякий час її основою стало м'ясо. Лише з дванадцятого століття почали готувати й простий народ перед великими християнськими святами. Незважаючи на велику історію походження назви досі невідоме. Деякі лінгвісти стверджують, що воно пішло від тюрського народу, а інші все ж наполягають на слов’янське коріння.

Спеції для ковбаси

Прянощі обов’язково використовують під час приготування будь-яких ковбасних виробів. В сучасному світі неможливо навіть уявити її смак без якихось пряних добавок. За їх допомогою виділяється особливий смак, додається пікантність, а іноді й гострий післясмак.

Спеції для ковбаси мають бути лише натуральними, але на великих виробництвах застосують в поєднанні з ними ще й синтетичні добавки. Але якщо Ви готуєте в домашніх умовах, в такому разі натуральних прянощів буде цілком достатньо. Підібравши індивідуальний набір спецій для ковбаси, Ви більше не захочете купувати в магазині. Виробник спецій в Україні ТМ Dr. Igel пропонує до Вашої уваги різноманітний асортимент приправ для виготовлення ковбаси.

Суміш спецій для ковбаси може бути різною. Готувати її досить легко, варто лише підібрати прянощі які подобаються лише Вам. Не обов’язково купувати вже готову, адже там можуть бути специфічні компоненти, які не всім можуть припасти до душі. Хоч виробництво ТМ Dr. Igel знаходиться в Києві, але сировину для ідеальної ковбаси доставляється з різних куточків світу, щоб Ви мали змогу приготувати будь-який різновид.

Детальніше про різновиди спецій для ковбас

Присутність прянощів в ковбасі досить важлива, без них вона не матиме того яскравого смаку який всі так люблять. Саме вони підкреслюють і виділяють смак фаршу. Ви навіть можете приготувати її без м’яса, але завдяки приправам ніхто навіть не дізнається про підміну. До ковбасних виробів найкраще підходять такі прянощі:

  • Майоран – відрізняється легким камфорним запахом та гіркуватим присмаком. Добре підходить для приготування ковбаси із свинини. Утворює чудову композицію разом із кмином. Його так часто додають до сардельок та сосисок.
  • Коріандр – свою популярність отримав завдяки солодкувато-деревному запаху. Використовується зазвичай у вигляді зерен. Його часто доповнюють для приготування домашньої ковбаси. Добре поєднується з всіма спеціями крім духмяного перцю.
  • Чебрець – має насичений пряний смак. Добре підходить до виробів із телятини або курки, а його лимонний різновид доповнює свинину, та баранину. Ідеально поєднується з часником.
  • Біла гірчиця – має більш ніжний і не такий гострий смак ніж звичайна. Найчастіше її добавляють цілими зернами. Поєднується зі свинини та яловичини.
  • Кмин – цікава спеція завдяки своєму теплому із земляними нотами присмаку та солодкому запаху. Варто використовувати під час смаження та виробів із жирного сорту м’яса.
  • Мускатний горіх – володіє вишуканим солодкувато-пряним смаком. Зазвичай додається до делікатесних виробів. Його не можна поєднувати з яскравими на аромат спеціями, щоб не затьмарити його витончені нотки.
  • Шавлія – вона має насичений гострий смак, пікантний аромат. Застосовується для приготування гострих видів ковбас, мисливських та баварських. Але потрібно чітко дотримуватися пропорцій, варто використовувати у невеликій кількості, щоб не затьмарити інші приправи й оригінальний смак.
  • Базилік – цінується завдяки неповторну присмаку та ніжному аромату. Додають порошок із висушеного листя. Прикрасить собою будь-який виріб, особливо печінкову або ліверну.
  • Паприка – яскрава, може бути солодка або пікантна. Додають для підсилення кольору. А копчену для отримання унікального смаку.
  • Розмарин – має цікавий присмак, аромат схожий на хвою. Завдяки цьому добре приховує специфічний смак баранини й телятини. Крім цього він добре поєднується з іншими видами м’яса, не втрачає своїх смакових властивостей під час термічної обробки.
  • Фенхель – солодкий, аромат схожий на аніс. Ідеально поєднується з м’ясом курки. Застосовують під час приготування крупно нарізаної та копчено-вареної ковбаси.
  • Імбир – має тонкий зігріваючий аромат, пікантний присмак. Використовується у вигляді порошку до ковбаси із конини та баранини.
  • Аніс – ще одна спеція яку використовують, щоб приховати специфічну баранини. А також завдяки своєму освіжаючому присмаку підходить і до інших варіантів ковбас.
  • Гвоздика – має яскравий солодкий смак та аромат. Використовують для приготування сировялених виробів.
  • Кориця – має пряно-солодкий присмак і запах. Застосовується в поєднанні з гвоздикою.
  • Часник – одна з найпоширеніших спецій для приготування ковбаси. Додається майже завжди і добре поєднується з іншими прянощами.
  • Перець – відповідно до того якого рівня гостроти Ви бажаєте отримати присмак, підбирається різновид перцю. Чорний використовують майже у всіх рецептах. Щоб зробити гострий післясмак варто додати іще й червоний перець. Для легкої пікантності можна взяти білий перець, а для насиченого аромату чорний поєднують з духмяним перцем.

Набори спецій для ковбаси

Щоб ковбаса вийшла дійсно смачною прянощі варто підбирати не лише до виду м’яса, а до різновиду ковбаси. Для приготування вареної, молочних сосисок та сардельок підійде набір із чорного та духмяного перцю, кардамону або мускатного горіху. Для варено-копченої або сосисок із жирного м’яса додають кмин, коріандр, чорний перець і духмяний.

Для приготування на пів копчених можна використати приправу до складу якої входять цибуля, мускатний горіх, часник, коріандр, суміш перців, майоран, базилік. Щоб приправити сировялену варто використати поєднання кмин, коріандр, материнку, духмяний і чорний перець. Щоб не перебити смак делікатесних білих ковбасок, а навпаки підкреслити його, можна за допомогою цибулі, мускатного горіху, часнику, пряних трав, білого перцю. Щоб зробити пікантну оболонку потрібно з'єднати червоний перець, каррі, орегано, куркума, петрушка, майоран.

Де купити спеції виготовлення ковбаси?

Купити спеції для ковбаси в Києві можна у виробника ТМ Dr. Igel за приємними цінами. Крім низьких цін Ви отримає відмінну якість прянощів за допомогою яких Ваші ковбасні вироби матимуть неймовірні різноманітні смаки. Спеції для ковбаси також можна замовити в інтернет магазині ТМ Dr. Igel з адресною доставкою до будь-якого міста України.

Спеції для ковбаси оптом

Виробник ТМ Dr. Igel також пропонує купити спеції для ковбаси оптом. Для таких клієнтів розроблена спеціальна система знижок та бонусна програма. Зробити замовлення Ви можете на офіційному сайті компанії або за номером телефону вказаному ньому.



СКИДКА: -7%
 Коріандр копчений мелений ТМ Dr. Igel 1000 г
Коріандр копчений мелений ТМ Dr. Igel 1000 г
Походження сировини: Україна
88 ₴ 82 ₴
СКИДКА: -7%
 Коріандр копчений мелений ТМ Dr. Igel 500 г
Коріандр копчений мелений ТМ Dr. Igel 500 г
Походження сировини: Україна
48 ₴ 45 ₴
СКИДКА: -47%
Базилік ТМ Dr. Igel 220 г
Базилік ТМ Dr. Igel 220 г
Походження сировини: Єгипет
7
112 ₴ 59 ₴
СКИДКА: -7%
Коріандр мелений ТМ Dr. Igel 1000г
Коріандр мелений ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Україна
60 ₴ 56 ₴
СКИДКА: -7%
Коріандр мелений ТМ Dr. Igel 100г
Коріандр мелений ТМ Dr. Igel 100г
Походження сировини: Україна
10 ₴ 9 ₴
СКИДКА: -7%
Коріандр мелений ТМ Dr. Igel 500г
Коріандр мелений ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Україна
55 ₴ 51 ₴
СКИДКА: -7%
Коріандр цілий ТМ Dr. Igel 1000г
Коріандр цілий ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Україна
5
94 ₴ 87 ₴
СКИДКА: -7%
Коріандр цілий ТМ Dr. Igel 100г
Коріандр цілий ТМ Dr. Igel 100г
Походження сировини: Україна
1
12 ₴ 11 ₴
ТОП ПРОДАЖІВ!
СКИДКА: -20%
Коріандр цілий ТМ Dr. Igel 10г
Коріандр цілий ТМ Dr. Igel 10г
Походження сировини: Україна
3
10 ₴ 8 ₴
СКИДКА: -7%
Коріандр цілий ТМ Dr. Igel 10кг
Коріандр цілий ТМ Dr. Igel 10кг
Походження сировини: Україна
900 ₴ 837 ₴
СКИДКА: -7%
Коріандр цілий ТМ Dr. Igel 25кг
Коріандр цілий ТМ Dr. Igel 25кг
Походження сировини: Україна
2235 ₴ 2079 ₴
СКИДКА: -7%
Коріандр цілий ТМ Dr. Igel 500г
Коріандр цілий ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Україна
2
44 ₴ 41 ₴
СКИДКА: -7%
Коріандр цілий ТМ Dr. Igel 5кг
Коріандр цілий ТМ Dr. Igel 5кг
Походження сировини: Україна
455 ₴ 423 ₴
СКИДКА: -7%
Кориця мелена ТМ Dr. Igel 1000г
Кориця мелена ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Індонезія
167 ₴ 155 ₴
СКИДКА: -7%
Кориця мелена ТМ Dr. Igel 100г
Кориця мелена ТМ Dr. Igel 100г
Походження сировини: Індонезія
23 ₴ 21 ₴
ТОП ПРОДАЖІВ!
СКИДКА: -29%
Кориця мелена ТМ Dr. Igel 15г
Кориця мелена ТМ Dr. Igel 15г
Походження сировини: Індонезія
3
7 ₴ 5 ₴
СКИДКА: -7%
Кориця мелена ТМ Dr. Igel 220г (банка)
Кориця мелена ТМ Dr. Igel 220г (банка)
Походження сировини: Індонезія
2
74 ₴ 69 ₴
СКИДКА: -7%
Кориця мелена ТМ Dr. Igel 500г
Кориця мелена ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Індонезія
92 ₴ 86 ₴
СКИДКА: -18%
Кориця мелена ТМ Dr. Igel 600г
Кориця мелена ТМ Dr. Igel 600г
Походження сировини: Індонезія
1
141 ₴ 115 ₴
СКИДКА: -7%
Мускатний горіх мелений ТМ Dr. Igel 1000г
Мускатний горіх мелений ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Індонезія
1
387 ₴ 360 ₴
Показано від 1 до 20 з 75 (всього сторінок: 4)