Приправа для фаршу
Приправи, на сьогоднішній день, є незамінними на нашій кухні. Без них страви виходять ніякими, не маючи ні смаку, ні аромату. Зараз приправи почали додавати до будь-яких страв із риби, морепродуктів, м'яса, овочів, фруктів, випічки та навіть напоїв. Тому не дивно, що почали також додавати приправи до фаршу.
На сьогоднішній день нараховується просто велика кількість різноманітних приправ. Які можна підбирати на будь-який смак, та до будь-якої страви. Приправи до фаршу додають якщо потрібно приготувати начинку у голубці, пельмені, манти, пиріжки, налисника, котлети, тефтелі, запіканки, та ще багато різних страв на основі фаршу.
Приправи для фаршу додають не тільки смак та аромат готовій страві, а й несуть користь для нашого організму. У складі приправ для фаршу містяться майже всі вітаміни групи В також вітаміни Е, К, РР, С. Містять мікроелементи, такі як: заліза, натрій, цинк, фосфор, калій, кальцій, мідь, натрій, марганець, натрій. Приправи додають організму людини енергій, та допомагають боротися з депресією. Допомагають боротися з авітамінозом, зміцнюють імунітет, допомагають організму боротися з вірусами та інфекціями. Покращують травлення та апетит.
Які приправи підходять до фаршу?
Приправи до фаршу виготовляють на основі якісних інгредієнтів, які додають готовій страві неймовірного смаку та аромату. Чудово підкреслюють індивідуальний смак м'яса, на основі якого зроблений фарш, та чудово доповнюють його новими нотками. Найкраще до фаршу додавати такі приправи:
- Часник – має яскраво виражений смак і аромат. Найкраще підходить для приготування котлет на основі фаршу зі свинини, яловичини або дичини.
- Коріандр – має цікавий яскраво виражений смак та аромат. Його можна додавати для приготування будь-якого фаршу.
- Зіра – має інтенсивний аромат і яскравий смак. Популярна приправа на Кавказі. Додавати її варто до фаршу із баранини та куриці, але у невеликій кількості.
- Лавровий лист – має пікантний смак та пряний аромат. До фаршу його варто додавати у меленому вигляді.
- Петрушка –ніжна на смак і аромат приправа. Чудово підходить для приготування будь якого фаршу.
- Кріп – має яскравий аромат і приємний, ніжний смак. До фаршу його варто додавати у сушеному вигляді.
- Базилік – має приємний свіжий аромат та ніжний смак. Базилік можна додавати для приготування будь-яких страв із фаршу. Чудово поєднується з гострими приправами
- Орегано – має яскраво виражений аромат. Найкраще підходить для приготування рубленого фаршу, особливо якщо це фарш для котлет до бюргера.
- Мускатний горіх – має легкий, приємний аромат і солодкуватий смак з нотками пікантності. Чудово підходить для приготування будь-якого фаршу, навіть рибного, добре поєднується з іншими приправами.
- Імбир – має пікантний смак та пряний аромат. Чудово підходить для приготування фаршу на основі свинини, баранини та курки.
- Уцхо-сунелі – популярна в Грузії приправа, яка додасть фаршу неймовірного смаку. Підійде для приготування будь-яких страв із фаршу, особливо якщо це манти або хінкалі.
- Хмелі-сунелі – ще одна грузинська приправа яка чудово підходить для приготування страв із фаршу.
- Майоран – має солодкувато-пряний з камфорними нотками аромат і гострий смак з гіркуватими післясмаком.
- Чебрець – має незвичний смак і яскравий аромат. Підходить до фаршу із яловичини або курки.
- Аджика сушена – приправа до якої входять велика кількість спецій і пряних трав. Додасть страві із фаршу східного, пікантного смаку.
- Перець – до фаршу можна додавати чорний, червоний, духмяний, чилі, білий та каєнський перець.
Всі вище перераховані приправи потрібно додавати за власним смаком. Також варто ретельно підбирати приправи до різного виду м'яса із якого зроблений фарш.
Приправа для фаршу зі свинини
До фаршу зі свинини варто додавати такі приправи:
- петрушку;
- майоран;
- мускатний горіх;
- коріандр;
- часник;
- червоний перець.
Приправа для фаршу з індички
М'ясо індички має ніжний смак, тому приправи до нього потрібно додавати відповідні. Щоб підкреслити легкий смак страви із фаршу індички, варто додати такі приправи:
- ріпчаста цибуля;
- базилік;
- петрушка;
- часник;
- білий перець.
Приправа для фаршу з яловичини
М'ясо яловичини має яскраво виражений смак, тому до фаршу на його основі можна додавати пікантні приправи з яскраво вираженим аромат. До фаршу з яловичини добре підійдуть такі приправи:
- куркума;
- базилік;
- імбир;
- мускатний горіх;
- чебрець;
- чорний перець;
- білий перець;
- каєнський перець.
Приправа до фаршу для пельменів
Для приготування смачних і ароматних пельменів до фаршу варто додати такі приправи:
- мускатний горіх;
- базилік;
- цибуля;
- майоран;
- коріандр;
- паприка
- лавровий лис;
- часник;
- білий та чорний перець.
Купити приправи до фаршу можна в інтернет-магазині ТМ Dr. Igel, також в асортименті завжди в наявності готова суміш. До складу приправи для фаршу від ТМ Dr. Igel входять такі інгредієнти:
- коріандр;
- паприка;
- часник;
- цибуля;
- пажитник;
- мускатний горіх;
- кардамон;
- гвоздика;
- перець чорний, червоний, духмяний.