Майоран сушений оптом та в роздріб

Майоран сушений оптом та в роздріб

Майоран духмяна спеція, яка є невід'ємною частиною європейської кухні. Ідеально підкреслює смак страв та додає їм неймовірного аромату. Крім цього він підкорив своїми смаковими властивостями ще багато й інших країн. Користується великою популярністю в країнах Близького Сходу, Азії та Північній Америці.

Ще задовго до нашої ери майоран не був відомий на території багатьох країн. Використовували в якості лікарської рослини та для багатьох різноманітних страв. На території Стародавнього Єгипту букети із даної рослини дарували особам якими захоплювалися. Зазвичай такі букети отримували красиві жінки. Саме через це він і отримав таку назву, у перекладі з арабської мови означає «незрівнянний».

Також був досить популярний у Стародавній Греції та Римі. Греки вірили, що майора має магічну дію, через те часто підпалювали під час різних ритуалів. Також додавали до вина, адже вірили, що він підсилює кохання. Греки вважали, що покровителькою даної рослини була Афродіта. Найчистіше у Греції з їжею вживали чоловіки, адже вважалося, що додає мужності та приносить щастя. В Римі вважався сильним афродизіаком. Лікували велику кількість різноманітних захворювань.

У середньовічні часи у багатих родинах майоран додавали до води щоб мити руки. Крім цього на його основі почали готувати пиво раніше ніж на солоді. У Франції добавляли до різноманітних вин. Бенедиктинці виготовляли відомий на увесь світ лікер, але рецепт так і залишився великою таємницею.

Що таке приправа майоран?

Майоран - багаторічна трав'яниста рослина, яка належить до роду материнки. У дикому вигляді росте на території Середземномор'я. Зараз вирощують в країнах Азії, Закавказзі, США, Канаді, а також в Україні. Приправу майоран виготовляється із сушеного листя даної рослини. Листя за кольором зелені із сіруватим відтінком.

Спеція сушений майоран має яскравий насичений солодкуватий аромат, трішки схожий на м'яту або камфору, має пікантний смак із гіркуватим післясмаком, схожий на чорний перець. Іноді приправу плутаються із орегано, хоча вони повністю відрізняються за ароматом і смаком. Листя для приготування приправи забирають у липні, під час цвітіння рослини. Саме у цей час у них збирається найбільша кількість ефірних олій, завдяки яким і має такі неймовірність смакові властивості.

Вирощувати майоран можна навіть в домашніх умовах. Добре росте в теплицях, а також можна виростити в невеликій кількості на підвіконні. Головне правильно за ним доглядати, дотримуватися теплої температури, адже він не переносить холоду. Сушений майоран добре зберігає свої смакові властивості, тому незалежно від пори року Ви завжди матимете смачну страву із свіжим та ароматом.

Використання в кулінарії

Приправу сушеного майорану активно використовують в кулінарії під час приготування великої кількісті різноманітних страв. У різних країнах додають до популярних сумішей трав. Наприклад, він входить до складу хмелі-сунелі та італійських трав. Є популярною спецією, як на високій кухні, так і для домашніх страв. Крім цього активно використовується і на виробництвах харчових продуктів.

Ідеально підходить для приготування жирних видів м'яса, таких як баранина, свинина та качка. Допомагає швидше перетравлюватися жирній їжі. У Німеччині дали назву «ковбасна приправа», адже зазвичай використовують для приготування різноманітних ковбасок та сосисок. Додають до фаршу, для приготування різних страв, чудово доповнює смак пельменів. Крім м'яса можна додавати для приготування риби та морепродуктів, добре підкреслити їх смак.

Добре доповнює смак овочевих страв, найкраще поєднується із картоплею та бобовими. Сушене листя зазвичай додають під час консервування, найкраще підходити до помідорів та огірків. Щоб додати смаку овочевими салатами, можна настояти олію на даній приправі, таким чином готова страва матиме яскраву нотку свіжої зелені та пікантний післясмак.

На його основі готують різноманітні соуси заправки, підливи та маринад. Додаються під час приготування різноманітних каш та круп, макаронів і навіть піци. Стане чудовим доповненням у різних супах. В Україні нерідко додають до борщу. Інколи використовують під час виготовлення сирів. Під час приготування десертів в також активно використовують.

Із сушеного майорану виходить дуже смачний чай. Крім цього додають в під час приготування компотів та кисілю. Виготовляють різноманітні напої та настоянки. Використовують під час виготовлення пива, квасу та вина.

Під час приготування овочевих страв, краще поєднувати із шавлією, чебрецем та базиліком. Для приготування м'ясних страв та фаршу його можна доповнити гвоздикою та мускатним горіхом. Крім цього можна також поєднувати із лавровим листом, кунжутом розмарином.

Калорійність майорану

Приправа майоран на 100 г продукту має 271 кілокалорії з яких:

  • білки - 12,7 грамів;
  • жири - 7 грамів;
  • вуглеводи - 20.3 грама.

Корисні властивості та шкода

У своєму складі приправа майоран містить велику кількість ефірних олій серед яких борнеол, фенол, лінен, танін і терпени. Масло приготований на його основі допомагає в лікуванні простуди та захворювань верхніх дихальних шляхів. Має заспокійливий ефект та антибактеріальну дію. Крім цього у ньому містяться вітаміни А та С. Багатий на макро та мікроелементи такі як залізо, фосфор, калій, кремній, цинк.

Завдяки всім цим корисними елементами ефективно впливає на стан організму:

  • нормалізує роботу кишково-шлункового тракту , покращує апетит;
  • відновлює роботу нервової системи та допомагає подолати депресію;
  • зменшує кількість цукру в крові, тому його корисно вживати людям які хворіють на цукровий діабет;
  • має гарну сечогінну дію;
  • зміцнює імунітет;
  • покращує сон;
  • зменшує головний біль.

З його використанням готують відвар, яким можна полоскати горло під час захворювання. Також готують мазі, які використовують для лікування простудних захворювань, невралгія та ревматизму. Застосовується, щоб зменшити болісні коліки у немовлят.

Широко використовується в косметології, додають до крему, тоніку, масок та лосьйонів. Покращує вироблення колагену. Допомагає в лікуванні висипання та вугрової хвороби. Використовується для лікування лупи та випадіння волосся.

Майоран немає ніякої шкоди для здоров'я людини, але не варто вживати вагітним жінкам, дітям до 5 років. Може визвати алергію, від нього варто відмовитися, якщо у Вас є реакція на певні компоненти.

Вартість майорану

Ціна спеції майорану повністю залежить від виробника. На українському ринку ціна може кардинально відрізнятися, але це не впливає на його якість тому купувати за найвищою ціною не варто. Виробник спецій ТМ Dr. Igel пропонує вигідну цінову категорію на сушений майоран, який можна вибрати у різному об'ємі на офіційному сайті компанії.

Де можна купити майоран?

Купити спецію майоран можна в інтернет-магазині ТМ Dr. Igel. Замовлення доставляються за короткий проміжок часу в будь-яке місто України. Купити приправу майоран в Києві можна оформивши самовивіз із центрального офісу. А також продукцію ТМ Dr. Igel можна знайти в різних продуктових магазинах.



СКИДКА: -7%
Майоран сушений ТМ Dr. Igel 100г
Майоран сушений ТМ Dr. Igel 100г
Походження сировини: Єгипет
22 ₴ 20 ₴
СКИДКА: -7%
Майоран сушений ТМ Dr. Igel 500г
Майоран сушений ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Єгипет
60 ₴ 56 ₴
Показано від 1 до 2 з 2 (всього сторінок: 1)