Приправа для сала

Приправа для сала

Сало вважається національним продуктом та національною гордістю. Його полюбляють майже всі. І в кожній родині сало є обов’язковим продуктом у холодильнику. Сало універсальний продукт на основі якого можна приготувати безліч страв. Також перевагою сала є те, що воно може зберігатися навіть без холодильника тривалий час. А оригінального смаку та яскравого аромату цьому продукту додадуть вдало підібрані приправи для сала.

Вживати сало люди почали ще за довго до нашої ери. Адже після полювання на тварин сало їли разом із м’ясом. А коли історики знайшли перші докази того, що люди їли цей продукт, свині вже були одомашнені. Після того як люди перестали вести кочовий спосіб життя однією із перших тварин яку вони приручили і почали вирощувати були саме свині. Їх розводили саме для м’яса і сала.

У стародавні часи сала заготовлювали багато, його вивозили на базари, обмінювали на коштовне каміння та метал. Також салом сплачували данину. А щоб воно швидко не псувалося, приправляли місцевими приправами. Саме приправи до сала додавали пікантний смак та були природним консервантом. А якщо воно все-таки псувалося за допомогою приправ можна було приховати неприємний запах.

У стародавньому Єгипті сало почали використовувати у лікарських цілях. На його основі робили лікувальні мазі. Також у стародавні часи сало використовували для проведення ритуалів. Із сала робили фігурки які потім приносили у жертву замість людей і тварин. Також сало вживали Греки і Римляни. Але римляни ніколи не розводили свиней самостійно. Сало і м'ясо вони купували у галів, які мали власний секрет соління і коптіння сала і м’яса. Після завоювання Галії римляни перейняли їхню рецептуру приготування сала та додали трішки своєї. І від тоді в Італії ще є місця де виробляють унікальне сало.

В Україні традиція вживати сало також має давню історію. Ще за часів Київської Русі українці активно розводили свиней, а також полювали на диких. В ті часи сала вживали у великій кількості, адже воно додавало енергії та добре втамовувало почуття голоду. А під час вибору віри перевага християнства над іншими віруваннями була через те, що вона не забороняла вживати свинину. Заготівля сала в ті часи рятувала від голоду. Адже під час набігів кочовиків, які були мусульманської віри, у селян забирали все крім свинини. А згодом засолене сало було обов’язковим продуктом який брали із собою у походи козаки.

І зараз сало є не тільки популярним продуктом, а й несе користь для нашого організму. У свіжому салі міститься арахідонова кислота, яка приймає участь у процесі обміну холестерину. Саме ця кислота знижує рівень холестерину в крові. Також сало може виводити з організму токсини. Тому соло у невеликих кількостях рекомендують вживати навіть лікарі. А з додаванням приправ до сала воно збагачується корисними вітамінами та мікроелементами.

Які приправи підходять до сала?

Приправи до сала додають ніжного смаку та аромату. Також вдало підкреслюють його оригінальний смак доповнюючи пікантними нотками. До сала можна додавати такі приправи:

  • Чорний перець – має яскравий пікантний смак та аромат. Чудово підходить до сала та допомагає швидше його перетравлювати
  • Духмяний перець – має інтенсивний аромат. Додавати його варто для запікання сала, таким чином він краще розкриє свій аромат.
  • Перець чилі – додасть пікантності до сала.
  • Лавровий лист – додасть ніжного, але пряного смаку та аромату.
  • Часник – має яскравий незвичний смак і аромат. Саме часник найчастіше додають для приготування сала.
  • Коріандр – має ніжний смак та легкий аромат.
  • Кмин – додасть салу гострого смаку з солодкуватими нотками.
  • Кріп – традиційна українська приправа яка чудово підходить до сала.
  • Паприка – додасть ніжного солодкуватого смаку та апетитного жовтого кольору.
  • Імбир – має яскравий пікантний смак та пряний аромат.
  • Базилік – універсальна приправа, яка має яскравий аромат та ніжний смак. Додавати базилік можна до свіжого сала, а також під час його приготування.

Приправа для сала та шпику

Додавши приправи під час приготування сала або шпику , Ви зможете урізноманітнити страву новим приємним смаком та ароматом. Добре підібрані приправи вдало підкреслять оригінальний смак продукту не затіняючи його. Для приготування сала та шпику найкраще підійдуть такі приправи:

  • часник;
  • коріандр;
  • паприка;
  • кмин;
  • червоний перець;
  • базилік;
  • лавровий лис.

Приправа для сала та копченостей

Щоб підкреслити унікальний смак сала та копченостей до них варто додати такі приправи:

  • чорний перець;
  • перець чилі;
  • часник;
  • паприка;
  • кмин;
  • коріандр.

Приправа для засолювання сала

Для засолювання сала найкраще підійдуть такі приправи:

  • сіль йодована;
  • коріандр;
  • кмин;
  • лавровий лист;
  • часник;
  • кріп;
  • чорний перець.

Купити приправи для сала Ви зможете на сайті ТМ Dr. Igel. Також в асортименті є універсальна приправа для сала від ТМ Dr. Igel.  До складу приправи для сала входять такі інгредієнти:

  • цибуля;
  • чорний перець;
  • перець чилі;
  • духмяний перець;
  • коріандр;
  • гвоздика;
  • часник;
  • мускатний горіх;
  • кардамон;
  • пажитник.


Ваша скидка: -20%
Новинка
Приправа універсальна (гриль) ТМ Dr. Igel 42г (млинок)
Приправа універсальна (гриль) ТМ Dr. Igel 42г (млинок)
Походження сировини: Україна
123.00 ₴ 98.40 ₴
Новинка
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 1000г
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Україна
128.80 ₴
Лідер продажу!
Ваша скидка: -20%
Новинка
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 20г
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 20г
Походження сировини: Україна
8.70 ₴ 6.96 ₴
Новинка
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 500г
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Україна
67.20 ₴
Ваша скидка: -20%
Новинка
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel, 220г (банка)
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel, 220г (банка)
Походження сировини: Україна
80.00 ₴ 64.00 ₴
Показано від 1 до 5 з 5 (всього сторінок: 1)