Приправа для моркви по корейськи

Приправа для моркви по корейськи

Корейська морква дуже популярна закуска у нашій країні. Цей салат готують на основі нарізаної моркви соломкою та пряними приправами. Цей яскравий, сонячний салат полюбляють подавати до столу не тільки як повсякденну страву, а й на свято. Рецептів приготування морковки по-корейські неможливо навіть перерахувати. Але незмінним залишається завжди традиція додавати пряні приправи для корейської морковки.

Насправді рецепт приготування цієї страва зовсім не пов'язаний із Кореєю. Цю популярну страву було створено за часів СРСР корейськими емігрантами. Рецепт приготування корейської морковки походить від страви під назвою «кімчхі». У Кореї кімчхі готують на основі пекінської капусти. Але в ті часи корейські емігранти не мали можливості придбати пекінську капусту, тому і замінили її морквою.

Згодом вони почали продавити цей салат на базарах використовуючи не тільки моркву, а й інші овочі. Але слов'яни не могли їсти настільки гостру страву, від неї у них, навіть, текли сльози. Тому корейцям довелося зменшити кількість приправ для корейської морковки та інших салатів. Саме так і з'явилася улюблена багатьма страва. Після розколу СРСР продукти, в тому числі пекінську капусту, купити було не проблемою, але морковка припала до душі більше. Навіть корейським ресторан довелося додати цю страву у свої меню, хоч насправді в Кореї з моркви не готують салати.

Корисні властивості корейської моркви

Морковка по-корейськи є не просто популярною стравою, а й корисною для нашого здоров'я, завдяки своєму багатому складу. У моркві міститься велика кількість вітамінів В, С, Е, РР, К, також бета-кератин, який збагачує наш організм вітаміном А. Також у її складі міститься багато різноманітних мікроелементів: мідь, заліза, калій, фосфор, кальцій, карбонат, хром, йод, нікель, фтор.

Саме завдяки великій кількості бета-кератину морква є чудовим варіантом для запобігання появи раку. За допомогою вітаміну А формується наш скелет, та допомагає здоровому росту, тому моркву обов'язково потрібно включати у раціон дитини. Також завдяки великій кількості вітамінів морква покращує стан шкіри та слизової оболонки, зміцнює ясна, зуби та кістки. Покращує та зберігає у нормі зір, забезпечує нормальну роботу нервової системи, додає енергії організму. А підсилити всі ці корисні властивості зможуть приправи для моркви по-корейськи.

Які приправи додають до корейської моркви?

Корейську моркву можна купити у будь-якому магазині або на базарі у готовому вигляді. Але багато хто надає перевагу приготованій власноруч страві. Дня її приготування не потрібно багато часу та сил, і це є перевагою цієї страви. Приготувавши корейську моркву дома Ви будете впевнені в її якості, та зможете на свій смак підібрати приправи.  Приправи до корейської морковки підходять такі:

  • Часник – має яскравий пікантний, унікальний аромат і смак, який залишає за собою тривалий післясмак. Часник є чудовим антибактеріальним природнім засобом. Також він знижує холестерин у крові, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту. Зміцнює імунітет, є гарним засобом у боротьбі з вірусами та бактеріями
  • Коріандр – саме він додає корейській морковці горіхового смаку. Також коріандр має приємний легкий аромат. Має розслаблюючу дію, допомагає боротися з депресією, нормалізує роботу нервової системи. Допомагає перетравленню їжі.
  • Паприка – додає страві ніжного солодкуватого смаку, та робить більш насичений колір. Завдяки великому вмісту вітаміну С, сповільнює процес старіння. Вітамін А покращує стан шкіри, волосся та нігтів. Запобігає появі тромбів, зміцнює судини.
  • Імбир – має пікантний смак і аромат, чудово поєднується з часником. Імбир гарний противірусний засіб, зміцнює імунітет, лікує захворювання горла. Також покращує травлення, усуває нудоту. Зменшує біль у м'язах та суглобах.
  • Зіра – має насичений смак і аромат, тому до корейської морковки її варто додавати у невеликій кількості. Покращує роботу серцево-судинної системи, робить стінки судин більш еластичними, знижує артеріальний тиск.
  • Чорний перець – має пряний смак та аромат. Є одним із головних інгредієнтів для приготування корейської моркви. Покращує засвоєння поживних речовин та роботу шлунково-кишкового тракту.
  • Червоний перець – саме він додає корейській моркві того неймовірно пікантного смаку. Покращує апетит, роботу підшлункової залози та роботу шлунково-кишкового тракту.

Щоб урізноманітни смак корейської морковки можна також додати карі, куркуму, гірчицю, каєнський перець, пряні трави, хмелі-сунелі. Всі ці приправи до корейської морковки потрібно додавати за власним смаком, регулюючи кількість кожної з них.

Купити приправи для корейської морковки можна на сайті ТМ Dr. Igel. Також можна придбати готову суміш приправ для корейської морковки від ТМ Dr. Igel. До складу приправи для морковки по-корейськи входять:

  • паприка;
  • коріандр;
  • гірчиця;
  • куркума;
  • часник;
  • перець чорний мелений;
  • перець червоний чилі;
  • хмелі-сунелі;
  • лавровий лист;

каррі.



Ваша скидка: -20%
Новинка
Приправа універсальна (гриль) ТМ Dr. Igel 42г (млинок)
Приправа універсальна (гриль) ТМ Dr. Igel 42г (млинок)
Походження сировини: Україна
123.00 ₴ 98.40 ₴
Новинка
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 1000г
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Україна
128.80 ₴
Лідер продажу!
Ваша скидка: -20%
Новинка
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 20г
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 20г
Походження сировини: Україна
8.70 ₴ 6.96 ₴
Новинка
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 500г
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Україна
67.20 ₴
Ваша скидка: -20%
Новинка
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel, 220г (банка)
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel, 220г (банка)
Походження сировини: Україна
80.00 ₴ 64.00 ₴
Показано від 1 до 5 з 5 (всього сторінок: 1)