Приправа для індички
М'ясо індички – корисний для нашого організму, дієтичний продукт. Дієтологи рекомендують саме це м'ясо включати до раціону людей на дієті та які слідкують за власним здоров'ям, спортсменам і навіть дітям. Також індичка додасть будь-якій людині у раціон різноманіття, нового смаку, та користі. М'ясо індички має легкий і ніжний смак, який під час приготування може зникнути. Щоб цього не сталося під час приготування варто додавати приправи до індички, саме вони підкреслять і зроблять яскравішим смак м'яса.
Хоч м'ясо індички є дієтичним продуктом, але у своєму складі містить велику кількість вітамінів та корисних мікроелементів. В індичці багато вітамінів А, С, D, Е та майже всі вітаміни групи В. Також збагатить організм людини такими мікроелементами як: залізо, мідь, цинк, фосфор, магній, калій, натрій. Індичка є гіпоалергенною, тому чудово підійде для першого прикорму немовляті. Зміцнює імунітет, серцево-судинну систему та нервову систему. Добре засвоюється організмом.
В кулінарії м'ясо індички поширене завдяки легкості в приготуванні, ніжності, також воно є достатньо ситним і абсолютно не жирним. Індичку можна смажити, варити, тушкувати, запікати, робити шашлик та ковбаси. На її основі можна приготувати безліч страв, а щоб вона гармонійно з нами поєднувалася варто додавати приправи для індички.
Приправи та спеції для індички не тільки додають м'ясу аромат і підкреслюють смак, а ще доповнюють страву корисними властивостями. Адже приправи вважаються природним антибіотиком, вони здатні захистити організм людини від вірусів та мікробів. Також вони покращують травлення та обмін речовин. Допомагають організму у виробленні ендорфінів, завдяки чому покращується настрій. Регулюють рівень цукру у крові, нормалізують роботу нервової системи, та зміцнюють імунітет.
Які приправи підходять до індички?
Приправи до м'яса індички варто підбирати не дуже гострі. Адже саме по собі м'ясо індички ніжне на смак, а гострі приправи можуть перебити його. Правильно підібраний букет приправ стане запорукою вдало приготованої страви. До індички добре підходять такі приправи як:
- Базилік – додасть страві приємного духмяного аромату. Чудово підходить для запікання на грилі або в духовці індички;
- Зіра – має яскраво виражений аромат і смак, додавати її можна для приготування будь-яких страв з індички. Добре поєднується з всіма видами приправ.
- Кардамон – додасть страві ніжного та приємного аромату. Добре підходить для запікання індички, та приготування ковбас на її основі.
- Імбир – додасть екзотичного і трішки пряного смаку страві. Краще імбир додавати під час запікання або смаження м'яса.
- Коріандр – має приємний гостро-солодкий смак, добре поєднується з часником, розмарином. Підходить для приготування супів, бульйонів або запіканок на основі індички.
- Куркума – ароматна з пряним смаком приправа, яка додає страві апетитного золотисто-жовтого відтінку. Добре підходить для запікання, смаження м'яса та соусів до вже готової страви. Є головним інгредієнтом для приготування страви за індійським рецептом.
- Лавровий лист – додасть страві легкий деревний смак та неперевершений аромат. Його можна додавати для приготування супів та бульйонів, для запікання та тушкування м'яса, а також до пирогів та запіканок з індички.
- Майоран – має яскравий аромат. Але до індички його варто додавати у малій кількості і вже до готової страви, щоб надати їй яскравого трав'яного аромату.
- Мускатний горіх – має м'який солодкувато-пряний смак. Добре підходить для тушкування індички, та приготування на її основі супів та бульйонів.
- Паприка копчена – додасть страві яскравого кольору та копченого смаку. Добре підходить для запікання індички в духовці та на грилі, а також смаження.
- Каррі – додасть страві екзотичного та незвичного смаку. Можна додати до будь-яких страв.
- Хмелі-сунелі – ароматна приправа з ніжним, але яскраво вираженим смаком. Її можна додавати у великій кількості до будь-яких страв.
- Розмарин – нагадує за смаком лимон, і має яскраво виражений хвойний аромат. Розмарин краще додавати для приготування червоно м'яса індички.
- Чебрець – приємна на смак і аромат приправа, добре поєднується з лавровим листом та базиліком. Підходить для тушкування та запікання м'яса.
- Часник – універсальна приправа яка додасть будь-якій страві з індички яскравого і приємного смаку.
- Білий перець – його смак ніжніший та м'якший ніж чорний. Ідеально підходить до страв з індички, роблячи їх більш вишуканими.
- Рожевий перець – має ніжний, солодкуватий смак з легкою гірчинкою. Найкраще підходить для приготування білого м'яса індички.
Вибір тієї чи іншої приправи, більшою мірою залежить від способу приготування і частини індички. Правильно підібрані приправи до індички зможуть вдало підкреслити її смак та додати правильного аромату.
Купити приправи до індички Ви зможете на сайті ТМ Dr. Igel