Гвоздика мелена оптом та в роздріб

Гвоздика мелена оптом та в роздріб

У світі використовується велика кількість різноманітних ароматних спецій, які мають свої унікальні особливості та кардинально відрізняються один від одного. Одне із провідних місце серед усього асортименту пряностей займає гвоздика. Вона має досить особливі смакові властивості, якими заполонили серця населення світу. Є ознакою вишуканості страви, та показує вміння кулінара з найкращої сторони. Асоціюється зі східними країнами, та пряними гарячими стравами та напоями, які добре зігріваються в холодну пору року.

Історія спеції гвоздики

Хоч почали використовувати, в якості пряності, і ще задовго до нашої ери, у світі вона тривалий час була зовсім невідомо. Вона росла лише на Молукських островах. Місцеві жителі активно використовували в якості лікувальної рослини, а також для підсилення у стравах і напоях смаку. Інколи приїжджай із сусідніх островів люди вимінювали у місцевих жителів нарізні продукти та зерна.

З розвитком мореплавства місцеві народи вивозили на продаж до Індокитаю та Індії. Саме з цих країн, завдяки арабським купцям, потрапила до Єгипту. У стародавньому Римі та Греції взагалі не використовували, адже вона була майже невідомою. Знайдені лише деякі згадки, що її приносили у дари правителям. В Європі свою популярність отримала лише у дев'ятому столітті, коли нею почали торгувати в країнах Середземномор’я.

Вона стала ознакою розкоші та достатку, яку могли собі дозволити лише люди із заможних родин. Купці, які їздили за прянощами до Індії, побачивши як росте гвоздика, дали їй назву «райське дерево». Її почали описувати у творах письменники та поети, навіть є присутнім на одній картині Леонардо да Вінчі.

Дізнавшись у якій є саме країни вирощується така унікальна пряність, багато могутніх держав Європи, і не тільки, хотіли заволодіти цими землями. Першими спробували завоювати острова португальці. Саме вони домовилися із місцевими правителями, про те, щоб ті продавали пряність тільки їм. Проте місцеві продовжували продавати й іншим. Португальця це зовсім не подобалося, вони усіма силами намагалися відібрати товар у місцевих та покупців.

Дані території також переглянулися іспанцям, їхнім моряком одного разу вдалося навіть вивести звідти велику партію. Вони ще декілька разів намагалися викупити її у великих кількостях, але португальці всіляко їм заважали. Щоб повністю позбутися набігів іспанців, португальців довелося заплатити їм відкуп. Через деякий час на островах місцеві жителі почали створювати бунти, щоб зменшити вплив португальців на них. Після того, як у них це вийшло, даний острів був вільним, проте недовго.

У 17 столітті їх захопили голландці. Вони утворили там справжню колонію, й довгий час активно контролювали всі продажі та вирощування. Імперія голландців розвалилася після того, як французи викрали насіння гвоздики та почали вирощувати на островах, які були їхніми колоніями. Вони запровадили правило, що кожен хто мав власну землю на цих островах був зобов'язаний вирощувати гвоздику. Такими чином ціна значно зменшилася і була розгромлена монополія, яка мала тисячолітню історію.

Приправа гвоздика та її види

Приправа гвоздика - це засушені нерозкриті бутони дерева з однойменною назвою. Цвіте гвоздичне дерево два рази на рік, його нерозкриті бутони зривають та висушують. Наразі вирощують в Індонезії, на Шрі-Ланці, Мадагаскарі, Індії, Занзібаре Танзанії. Дана спеція не має ніякого відношення до однойменної квітки, яку активно вирощують в різних країнах світу.

В кулінарії використовують приправу гвоздику у двох видах. Приправа ціла гвоздика використовується набагато частіше, додають до тих страв з яких можна легко дістати, щоб не заважала під час вживання їжі. Мелену гвоздику зазвичай додають під час приготування страв з яких потім неможливо буде її дістати. Гвоздика мелена має більш яскравіші смакові властивості.

Смак і ароматом гвоздики

Саме завдяки своїм смаковим властивостям вона підкорила увесь світ. Має яскравий і насичений пряно-солодкуватий аромат, який у готовій страві у великій кількості може перебити всі інші інгредієнти. За смаком солодкувата, трішки терпка із гострим післясмаком. Завдяки цьому залишає тепле відчуття всередині.

Корисні властивості приправи гвоздики

У своєму складі містить вітаміни А, групи В, С, Е, К. Багата на такі мінерали, як фосфор, калій, цинк, магній, залізо, натрій, селен, марганець, кальцій. На 20% складається з різноманітних ефірних олій. Також у своєму складі містить Омега-3 та Омега-6, які необхідні для нормального функціонування організму людини.

Завдяки такій кількості корисних елементів позитивно впливає на організм. Має антисептичний та знеболювальний ефект. Нормалізує роботу кишково-шлункового тракту, покращує апетит, сприяє виділенню шлункового соку. Очищує кров, використовується в якості профілактичного засобу від лейкемії. Виводить з організму шлаки та токсини.

Нормалізує роботу нервової системи, має заспокійливий ефект, допомагає боротися з депресією. Зміцнює імунітет, захищає організми від потрапляння різних вірусів та бактерій. Допомагає в лікуванні захворювання ротової порожнини. Зміцнює кістки, та кісткові тканини.

Калорійність і харчова цінність гвоздики

Приправа гвоздика на 100 грамів продукту має 274 кілокалорій, з яких харчова цінність складає:

  • білки - 6 г;
  • жири - 13;
  • вуглеводи - 31,6 г.

Використання гвоздики в кулінарії

Гвоздика універсальна пряність, яка підходить для приготування будь-яких страв та напоїв. Активно використовуються в східній кухні та європейський. Входить до складу багатьох сумішей спецій, з її використанням виготовляють відомий в усьому світі приправу карі. Зазвичай використовують для отримання насиченого аромату. Головне до страви додавати у невеликій кількості, щоб вона повністю не перебила смаки інших інгредієнтів.

В які страви додають гвоздику?

Приправу гвоздику можна додавати під час приготування наступних страв:

  • приготування будь-якого виду м'яса, додають до маринаду у цілому вигляді, бо мелену під час запікання та тушкування;
  • добре поєднується з рибою та морепродуктами;
  • підходить для приготування овочів, та для заправки до салатів;
  • на її основі готують різноманітні соуси;
  • додають під час до перших страв;
  • використовують під час приготування ковбасних виробів та паштетів;
  • добре поєднується із різними крупами та кашами;
  • додається до різної випічки та під час приготування хлібу;
  • використовують у різних десертах;
  • на її основі готують різноманітні напої, алкогольні та безалкогольні, додають під час приготування глінтвейну, компоту;
  • добре поєднується з винами, на її основі готують різноманітні настоянки.

Скільки коштує приправа гвоздика?

Ціна на приправу гвоздика залежить від виробника, та з якої країни доставляється. Виробник спецій в Україні ТМ Dr. Igel у своєму асортименті також має великий вибір будь-якого об'єму. Ціна гвоздики приправи від ТМ Dr. Igel є однією з найнижчих на ринку України, але це аж ніяк не впливає на якість. Ціна на мелену гвоздику може значно відрізнятися від цілої.

Купити приправу гвоздику

Купити приправу гвоздику від ТМ Dr. Igel можна в інтернет-магазині компанії. В широкому асортименті продукції від ТМ Dr. Igel Ви зможете купити цілу гвоздику, а також купити мелену гвоздику. Замовлення доставляються по всій території України, а для жителів міста Києва можна оформити самовивіз.



СКИДКА: -7%
Гвоздика мелена ТМ Dr. Igel 1000г
Гвоздика мелена ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Індонезія
262 ₴ 244 ₴
СКИДКА: -7%
Гвоздика мелена ТМ Dr. Igel 100г
Гвоздика мелена ТМ Dr. Igel 100г
Походження сировини: Індонезія
35 ₴ 33 ₴
СКИДКА: -7%
Гвоздика мелена ТМ Dr. Igel 10кг
Гвоздика мелена ТМ Dr. Igel 10кг
Походження сировини: Індонезія
2580 ₴ 2399 ₴
СКИДКА: -7%
Гвоздика мелена ТМ Dr. Igel 25кг
Гвоздика мелена ТМ Dr. Igel 25кг
Походження сировини: Індонезія
6435 ₴ 5985 ₴
СКИДКА: -7%
Гвоздика мелена ТМ Dr. Igel 500г
Гвоздика мелена ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Індонезія
138 ₴ 128 ₴
СКИДКА: -7%
Гвоздика мелена ТМ Dr. Igel 5кг
Гвоздика мелена ТМ Dr. Igel 5кг
Походження сировини: Індонезія
1295 ₴ 1204 ₴
Показано від 1 до 6 з 6 (всього сторінок: 1)