Приправа для супів
Суп популярна страва у наших краях. Саме за цю страву наші бабусі переживають найбільше. І вважають її обов’язковою для прийому кожного дня на обід. Різновидів супу безліч, існують рибні, м’ясні, овочеві, грибні, молочні, злакові, бобові і навіть фруктові. Їх можна готувати у вигляді пюре, бульйону, гарячими і холодними. А смаку і аромату цій страві додають добре підібрані приправи для супів.
Популярність супу зумовлена тим, що він на 50 відсотків складається із води. Має добрий зігріваючий ефект і на довго може втамувати почуття голоду. Щоб зробити суп корисним для нашого здоров’я, його варто варити на основі бульйону із нежирного м’яса. Також значної користі цій страві додадуть овочі, які входять до його складу, але головне їх не переварити. А корисних вітамінів та мікроелементів цій страві додадуть приправи для супу.
Ще однією перевагою супу є те, що при правильному його приготуванні у ньому залишаються всі корисні вітаміни і мікроелементи, які знаходяться у його інгредієнтах. Завдяки великій кількості рідини яка в ньому знаходиться, суп здатний вирівнювати водяний баланс нашого організму. Курячий бульйон добре впливає на наші судини. А приготований на його основі курячий суп, завдяки інгредієнтам, що мають протизапальну дію, полегшують симптоми застуди. Особливо свою актуальність супи мають у холодну пору року, адже добре зігрівають організм, насичують його та додають енергії. А під час спеки холодні супи чудову втамовують спрагу і почуття голоду та знижують температуру тіла.
Приправа для шурпи
Шурпа – національна страва східних країн. Особливо її люблять готувати у Туреччині, Узбекистані, Молдові, Казахстані та на Балканському півострові. Найчастіше цю страву готують в казані на відкритому вогні. Кожна східна країна має власний рецепт приготування шурпи. У кожного рецепту можуть бути кардинально різні інгредієнти, але основні приправи для шурпи є однаковими. До цих приправ відносяться:
- зіра – для того щоб дана спеція краще розкрила свій смак її перед додаванням до страви обсмажують.
- коріандр – його додають до шурпи для приємного солодкуватого смаку.
- каєнський перець – саме він додає супу східного гострого смаку.
- шафран – додає бульйону приємного золотистого кольору. Замінити цю дорогу приправу можна паприкою.
- куркума – додається зазвичай під час смаження м’яса.
- кріп;
- кінза;
- базилік.
Приправа для горохового супу
Головним інгредієнтом супу є сушений горох. Цю страву полюбляють у багатьох країнах світу, а в деяких гороховий суп є навіть національною стравою. Суп із гороху виходить дуже ситним і наваристим. А щоб підкреслити його особливий смак, варто використовувати приправи для горохового супу, а саме:
- імбир;
- куркуму;
- червоний перець чилі;
- часник;
- кумин;
- зерна гірчиці;
- кінзу.
Приправи для квасоляного супу
Квасолевий суп є дуже ситною і поживною стравою. Для приготування цієї страви можна навіть не додавати м'ясо, квасоля чудово його заміняє. А в приготування цієї страви існує один нюанс – до квасолі потрібно ретельно підбирати приправи. Багато різновидів приправ не підходять до цього унікального продукту. Щоб зробити цю страву смачною, варто додати такі приправи для квасоляного супу:
- часник;
- цибулю;
- майоран;
- чорний перець;
- червоний перець
- мускатний горіх;
- кмин;
- базилік;
- коріандр;
- гісоп.
Приправа для сочевичного супу
Сочевиця за своїми властивостями, так само як і квасоля, чудово заміняє м'ясо. А сочевичний суп може на тривалий час втамувати почуття голоду. Для приготування смачного сочевичного супу варто додати такі приправи як:
- зіру;
- імбир;
- суміш перців;
- куркуму;
- мускатний горіх;
- базилік;
- чебрець;
- асафетиду.
Приправа для солянки
Солянка популярна страва завдяки своєму неймовірному особливому смаку. Для того, щоб вдало його підкресли потрібно додати такі приправи для солянки як:
- лавровий лис;
- суміш перців горошком;
- кунжут;
- кмин;
- петрушку.
Приправа для супу харчо
Суп харчо національна грузинська страва, яка вирізняється своїм насиченим пікантним смаком та пряним ароматом. Для приготування цієї страви потрібно додати суміш приправ для харчо, яка у своєму складі містить:
- тклапі;
- хмелі-сунелі;
- кінзу;
- цибулю;
- часник;
- петрушку;
- базилік;
- червоний перець;
- лавровий лист.
Приправа для рибного супу
Рибний суп є неймовірно ароматною і ніжною стравою. Даний суп має чудовий зігріваючий ефект. До складу приправи для юшки входять такі інгредієнти:
- лавровий лист;
- корінь петрушки;
- духмяний перець;
- мускатний горіх;
- коріандр;
- гвоздика;
- естрагон;
- розмарин;
- пастернак.
Приправи для грибного супу
Грибний суп сам по собі має яскраво виражений смак. Щоб не перебити його унікальний смак, а навпаки підкреслити варто додати такі приправи:
- суміш перців;
- часник;
- петрушку;
- мускатний горіх;
- орегано.
Приправи для овочевого супу
Овочевий суп дуже корисний для нашого організму. Щоб додати до нього ще більше корисних вітамінів та мікроелементів потрібно використати такі приправи:
- часник;
- петрушка;
- майоран;
- каррі;
- чорний мелений перець;
- розмарин;
- петрушку;
- кріп;
- перчену м’яту.
Приправи для гарбузового супу
Щоб підкреслити ніжний та витончений смак гарбузового супу до нього варто додати такі приправи як:
- імбир;
- куркуму;
- паприку;
- мускатний горіх;
- зіру;
- коріандр.
Купити приправи до супу Ви зможете на сайті ТМ Dr. Igel.