Приправи для курки

Приправи для курки

Навчитися правильно підбирати і поєднувати різноманітні приправи це ціла наука. Особливо важко це зробити для приготування продуктів які вже мають свій унікальний смак. Саме до таких продуктів належить м'ясо курки. Воно саме по собі має яскраво виражений приємний смак. Головне завдання у підборі приправ для приготування страв із курки є підкреслити цей смак. Саме для цього є ряд приправ для курки які в кожній страві вдало підкреслять смак м'яса та зроблять його особливим.

Популярність курячого м’яса обумовлена ще й його низькою вартістю в порівняні з м’ясом свинини чи яловичини. Але не дивлячись на це воно є більш дієтичним і кориснішим для нашого організму. А кількість страв із курячого м’яса важко перерахувати, також курка добре поєднується з великою кількістю різноманітних гарнірів.

Крім низької ціни, куряче м'ясо ще багате на білки які легко засвоюються у нашому організмі. Завдяки чому пришвидшується обмін речовин в організмі, спалюються жири і збільшується м’язова маса. У своєму складі куряче м'ясо містить вітаміни А, В, С та збагачує організм магнієм та цинком. Регулярне вживання курячого м’яса зміцнює імунну систему, покращує роботу органів шлунково-кишкового тракту. Також м'ясо куриці підвищує рівень гемоглобіну в крові, відновлює сили, нормалізує роботу нервових клітин, запобігає захворюванням серця.

Які приправи до курки найкраще підходять?

До м’яса курки підходить велика кількість приправ які вдало підкреслять її смак. Але якщо у Вас немає бажання підбирати різні пряності і поєднувати їх, найкращим варіантом буде використати готову суміш. Суміші приправ для курки зібрані із вдало скомпонованих спецій і пряностей, які нададуть страві із курки яскравого смаку та аромату. До складу приправ для курки входять такі інгредієнти як:

  • паприка;
  • часник;
  • гірчиця;
  • цибуля;
  • каррі;
  • куркума;
  • коріандр;
  • майоран;
  • цибуля;
  • каєнський перець.

Перераховані вище приправи підібрані спеціально для страв із курки. Вони додають їм апетитного золотистого відтінку, збагатять смак та зроблять виразніший аромат. Використовувати курячу приправу можна для:

  • маринаду;
  • смаження курки на сковорідці, грилі і навіть wok;
  • запікання або тушкування курячого м’яса;
  • приготування супів, курячих бульйонів;
  • приготування соусів до вже готових страв із куриці.

Але якщо Ви бажаєте готувати страви із курки кожного разу з новим смаком, потрібно підбирати приправи індивідуально. Для кожної страви із курки і для різної частини куриці підходять різні приправи. Урізноманітнивши асортимент приправ для куриці кожна страва зможе вражати Вас несподіваним смаком. А інколи можна навіть приготувати екзотичну страву.

Топ приправ для приготування різних частин курки:

  • Приправи для курячого філе – паприка, мелена гірчиця, часник, чебрець, базилік, мелений духмяний перець, мелений чорний перець. Саме ці приправи для курячої грудки додадуть їй соковитості та апетитного відтінку.
  • Приправа для стегенець – часник, коріандр, паприка, розмарин, куркума, мелений чорний перець, петрушка, базилік, орегано, імбир, кмин.
  • Приправа для курячих ніжок – часник, імбир, мускатний горіх, паприка, куркума, мелений червоний перець, мелений чорний перець.

Приправи для курки в духовці

Використовуючи такий спосіб приготування можна пересушити м'ясо курки. Щоб цього не трапилося перед приготування курку потрібно гарно натерти приправою. Таким чином приправи збережуть вологу роблячи м'ясо соковитим і неймовірно ніжним. Найкраще для приготування курки в духовці підходять:

  • паприка;
  • часник;
  • чабер;
  • кмин;
  • розмарин;
  • чорний мелений перець.

Приправа для запікання курки в рукаві

Запечена в рукаві курка виходить дуже соковитою і просто тане у роті. Цей спосіб приготування є дуже легким, але неймовірно смачним. А щоб підкреслити ніжність цієї страви варто додати:

  • гірчиця;
  • часник;
  • чорний перець мелений;
  • розмарин;
  • базилік;
  • паприка;
  • куркума.

Приправи для курки смаженої на сковороді

Універсальним способом приготування курки вважається смаження її на сковороді. Завдяки цьому м'ясо курки виходить ніжним та соковитим в середині і з хрусткою золотистою шкіркою. Але щоб отримати ідеально просмажене м’ясо, його потрібно правильно підготувати. Перед приготуванням м'ясо курки потрібно замаринувати у приправах, а в ідеалі залишити його в маринаді на декілька годин. Для приготування маринаду додають такі приправи як:

  • часник;
  • цибулю;
  • паприку;
  • мелений чорний перець;
  • орегано;
  • розмарин.

Приправа для курки гриль

Курка гриль завжди дивує нас своїм смаком на святкових столах. Щоб не зіпсувати цей неймовірний смак варто додати такі приправи:

  • суміш перців мелена;
  • часник;
  • паприку;
  • коріандр;
  • базилік;
  • мускатний горіх;
  • імбир.

Приправи для плову з куркою

Для приготування плову на основі курки варто додати такі приправи:

  • перець чорний;
  • перець чилі;
  • зіру;
  • барбарис;
  • чабер;
  • часник;
  • куркуму.

Купити приправу до курки можна на сайті ТМ Dr. Igel.



Ваша скидка: -20%
Новинка
Приправа універсальна (гриль) ТМ Dr. Igel 42г (млинок)
Приправа універсальна (гриль) ТМ Dr. Igel 42г (млинок)
Походження сировини: Україна
123.00 ₴ 98.40 ₴
Ваша скидка: -10%
Новинка
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 1000г
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Україна
128.80 ₴ 115.92 ₴
Лідер продажу!
Ваша скидка: -20%
Новинка
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 20г
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 20г
Походження сировини: Україна
8.70 ₴ 6.96 ₴
Ваша скидка: -10%
Новинка
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 500г
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Україна
67.20 ₴ 60.48 ₴
Ваша скидка: -20%
Новинка
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel, 220г (банка)
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel, 220г (банка)
Походження сировини: Україна
80.00 ₴ 64.00 ₴
Показано від 1 до 5 з 5 (всього сторінок: 1)