Кунжут білий

Кунжут білий

Білий кунжут одна із приправ на яку мало хто звертає увагу, але насправді, під час приготування їжі, вона відіграє одну з ключових ролей для надання смаку. Зазвичай ми звикли бачити його лише зверху на різних булочках та хлібові, проте сфера його застосування набагато ширше і різноманітніша. Він не просто атрибути краси та якась прикраса на страві, а повноцінна приправа, на яку варто звернути свою увагу.

Білий кунжут належить до стародавніх рослин. Вживали разом із їжею ще до нашої ери. Але найбільшої популярністі отримав за часів Середньовіччя. Батьківщиною вважаються Південна Африка. Саме з цих країн розпочалася Історія як приправи та лікарської рослини. У середньовічні часи, коли торгові шляхи були відкриті і торговцями були араби, вони завезли дану спецію в країни Азії. В даних країнах така приправа припала людям до душі, і її почали вирощувати в Індії, Китаї, та ще в деяких країнах з відповідним для даної рослини кліматом.

Згадки про дану спеції можна зустріти в багатьох стародавніх міфах та рукописах. Згідно ассирійської легенди, коли боги зібралися на зустріч та обговорювали створення світу, вони пили напій приготований на основі білого кунжуту. Самі ж ассирійці почали додавати до їжі ще за 3000 років до нашої ери. В Стародавньому Китаї із нього робили масло, яке наливали у свічки, а потім з того, що залишилося після вигорання свічки, робили туш для вій.

У Вавилоні використовували в якості еліксиру молодості, щоб зберегти красу на довгий час, додаючи до їжі, напоїв та роблячи з нього косметичні засоби. Також був дуже популярний у стародавньому Римі та Греції. Римські воїни кожного дня їли по жмені насіння кунжуту, щоб завжди бути бадьорими та енергійними. В ті часи з нього робили олію.

Приправа кунжут

Кунжут приправа - це насіння трав'янистої рослини з роду сезамових. У дикому вигляді росте в тропічних районах Африки та південній її частині. Активно її розводять у тропічних районах Америки та Азії. Дане насіння має назву сезам. Воно росте у невеличкій зеленій коробочці, яка після дозрівання легко відкривається від легкого дотику або навіть від гучного звуку. Саме завдяки такій властивості? часто описували в давніх казках та з'явився такий вислів як «сімсім відкрийся».

Приправа кунжута має вигляд насіння бежевого кольору. До страви додають цілими зернами або у перемеленому вигляді. В сучасному світі він став популярний, як суперфуд продукт, а також як чудовий лікувальний засіб.

Корисні властивості білого кунжута

Білий кунжут на 60% складається з олій, які у своєму складі містять ефіри гліцерину, тригліцеринів, токофероли, поліненасичені та насичені жирні кислоти, органічні кислоти. Крім цього багатий на вітаміни А групи B, Е, С, РР. У своєму складі містить залізо, магній, цинк, фосфор, марганець, мідь.

Завдяки такому багатому складу активно використовують в медицині та в лікувальних цілях. Зміцнює кістки та допомагає швидше загоюватися після перелому. Знімає запалення в суглобах та м'язах. Розширює судини та нормалізує артеріальний тиск, Знижує рівень холестерину. Нормалізує роботу кишково-шлункового тракту

Сприяє кращому виробленню колагену, допомагає в боротьбі із зморшками, та покращує стан шкіри в цілому. Загоює рани та рубці. Позитивно впливає на стан волосся, повертає йому втрачений блиск. Стимулює ріст волосся та попереджає раннє сидіння.

Калорійність білого кунжута

За енергетичною цінністю На 100 г продукту має 573 кКал, з яких:

  • жири - 49,7 г;
  • білки - 17,7 г;
  • вуглеводи - 11,7 г.

Протипоказання білого кунжуту

Через те, що він є досить калорійною спецію, потрібно вживати в невеликій кількості. На день до їжі варто додавати не більше 40 г. Здатні спровокувати набір ваги, а також може викликати алергічну реакцію. Дітям на день варто давати лише 7 грамів.

Використання в кулінарії та з якими спеціями поєднується?

Білий кунжут досить популярна спеція в кулінарії, адже має приємний солодкуватий присмак та аромат. Додають у велику кількість різноманітних страв для підсилення смаку. Особливо популярний в країнах Азії, там використовують для приготування майже всіх страв. Найкраще підходить для:

  • для ранкової каші та сирників;
  • підкреслює смак овочевих салатів;
  • добре поєднується з м'ясом та рибою, можна додавати під час приготування або зробити на його основі паніровку;
  • підходить добре до різних морепродуктів;
  • ідеально поєднується із фруктами;
  • на його основі годують готують відому пасту тахіні;
  • підкреслює смак варених та тушкованих овочів;
  • додають під час приготування різноманітних солодощів;
  • можна додавати до тіста, під час приготування випічки, або зробити з нього посипку для прикраси.

Яка ціна білого кунжуту в Україні?

Ціна на білий кунжут в Україні дуже різноманітна, все залежить від виробника, якості кунжуту та об'єму. Виробник спецій в Україні ТМ Dr. Igel у своєму асортименті має дану приправу. Білий кунжут від ТМ Dr. Igel це гарантія високої якості за приємною ціною. В інтернет магазині ТМ Dr. Igel Ви можете вибрати потрібний об'єм, ціну, яка найкраще Вам підійде.

Де можна купити білий кунжут?

Купити білий кунжут від ТМ Dr. Igel можна на офіційному сайті компанії. Інтернет магазин ТМ Dr. Igel гарантує його наявність, щоб Ви могли купити кунжут білий в будь-який зручний для Вас час. Замовлення доставляються усі куточки України, а щоб купити білий кунжут в Києві достатньо лише оформити самовивіз.

Білий кунжут оптом

Виробник спецій ТМ Dr. Igel також пропонує до Вашої уваги білий кунжут оптом. Ви можете придбати великі об'єми по зниженій ціні. Крім цього компанія надає бонуси та знижки на свою продукцію. Всі деталі про оформлення замовлення оптом можна дізнатися по телефону у наших менеджерів.



СКИДКА: -7%
Кунжут білий ТМ Dr. Igel 1000г
Кунжут білий ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Індія
127 ₴ 118 ₴
СКИДКА: -7%
Кунжут білий ТМ Dr. Igel 100г
Кунжут білий ТМ Dr. Igel 100г
Походження сировини: Індія
21 ₴ 20 ₴
СКИДКА: -7%
Кунжут білий ТМ Dr. Igel 500г
Кунжут білий ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Індія
83 ₴ 77 ₴
Показано від 1 до 3 з 3 (всього сторінок: 1)