Горіх мускатний мелений оптом та в роздріб

Горіх мускатний мелений оптом та в роздріб

Мускатний горіх досить популярна ароматна спеція, яка має велику кількість поціновувачів. Відноситься до одних із найдорожчих у світі. Дана пряність отримала велику популярність у світовій кулінарії завдяки своїм неймовірним смаковим властивостям. Важко знайти спецію яка б могла повноцінно його замінити. Він є чудовим доповненням у будь-якій страві, завдяки його присутності буденна їжа може стати вишуканим шедевром кулінарії.

Дана спеція пережила велику кількість історичних подій. Вона була відома людству ще задовго до нашої ери. Але використовували її до їжі невелике населення Молуккських островів. Саме там на архіпелагу Банда проростала у дикому вигляді. Місцеві жителі активно використовували в якості лікувального засобу, приправи до їжі. Тривалий час це була нікому невідома пряність, яку використовували лише у даній місцевості.

Після розвитку торгових шляхів населення сусідніх островів почали скуповувати таку екзотичну пряність, та щоб заробити більше грошей перепродували до Індії та Китаю. У часи Середньовіччя на островах Молуккських утворилася могутня держава Шрівіджая. Місцеві правителі утворили монополію на торгівлю такими цінним продуктом. Торговці доставляти цю пряність до країн Середземномор'я.

На території де вирощували мускатний горіх, не пускали нікого із сторонніх, а перед тим як вивозити на продаж, пряність вимочувати в окропі, щоб більше ніхто не зміг вирощувати. Дана держава була лаком шматочком для могутніх імперій. Всі хотіли володіти цією територією та цінним продуктом. Першими хто зруйнував в монополію були єгиптяни, саме арабські купці розпочали перші продажі на територіях різних країн.

У 15 столітті дану територію захопила воїни з Китаю, з'явився новий правитель який запровадив вільну торгівлю. Але це тривало недовго, через деякий час острова захопили португальці. Після цього дану територію штурмували ще не одного разу, їх захоплювали англійці та голландці. Битва за дані місця припинилося лише після того, як у 1871 році французи викрали з островів 400 саджанців, розсадили їх на острові Маврикій та ще багатьох інших французьких колоніях.

Мускатний горіх - користь і властивості приправи

Ядра спеції мускатного горіха багаті на велику кількість різноманітних мікроелементів. У їх складі присутні вітаміни А, групи В, С, Е. Містить мікро та макроелементи, серед яких залізо, фосфор, кальцій, мідь, калій, магній. Крім цього він на 40% складається з ефірної олії, більша частина з яких є міристинова кислота.

Завдяки такому багатому на різні елементи складу, якщо вживати у невеликій кількості разом із їжею точно позитивно вплине на стан організму та самопочуття. Він має такий позитивний вплив на людину як:

  • допомагає боротися зі стресами та покращує сон;
  • нормалізує роботу нервової системи;
  • покращує кровообіг та зміцнює судини;
  • знижує напругу та допомагає розслабити м'язи після важкої роботи;
  • відновлює роботу кишково-шлункового тракту та покращує апетит;
  • зменшує прояви болю;
  • додає енергії та сили;
  • покращує стан нирок та допомагає в лікуванні захворювань сечогінної системи.

Крім цього приправу мускатний горіх рекомендують вживати, як чоловікам, так і жінкам для підтримання їх фізичного здоров'я. Активно використовують в косметології. Покращує стан шкіри та волосся, допомагає зберегти молодість та зменшити прояви старіння. Застосовуються для лікування ясен та збереження зубів у гарному стані. Дітям можна додавати до їжі лише в дуже малій кількості. Має гарний антибактеріальний та противірусний ефект, підсилює імунітет дитини та захищає від захворювань.

Калорійність мускатного горіха

Мускатний горіх через велику кількість ефірних олій у складі є досить калорійним продуктом, на 100 г спеції має 525 ккал з яких:

  • білки - 20 г;
  • вуглеводи - 7,3 г;
  • жири - 50 г.

Смак і аромат мускатного горіха

Щоб отримати спецію перемелюють або іноді натирають на тертушці. Дана пряність має солодкуватий аромат і смак з пряним післясмаком. Він не наскільки насичений як у гвоздиці або кориці, але має свої унікальні особливості, які важко замінити іншою пряністю. Отримують із плодів мускатного дерева.

У світі існує більше 300 видів такої рослини. Але впізнаваний та всім улюблений смак, який використовують для приготування приправи, є лише у 80 видів. Страві додає солодкий горіховий присмак та відчуття теплоти. Але додавати у великий кількості його не варто, тому що може дати гіркуватий присмак.

Використання мускатного горіху в кулінарії

Мускатний горіх є універсал пряністю яку, можна використовувати у великій кількості. Він чудово доповнює смак м'яса та риби. Навіть використовують під час засолювання оселедця. Дуже часто можна зустріти в рецептах для приготування паштету. Відмінно підкреслює смак різних овочів, грибів. Найчастіше використовують для приготування брюссельської цвітної капусти, шпинату, добре поєднується із морквою та цибулею порей. Ідеально доповнює смак помідорів, зазвичай додають під час приготування томатного соку.

Можна додавати під час приготування перших страв. Додають до страви із яєць. Добре поєднується з молочними продуктами. У європейській кухні додають для приготування різних соусів. Також додають під час приготування пасти та макаронних виробів. В Італії приправляють навіть піцу. Активно використовується в індійській кухні, входить до складу різних сумішей приправ.

Добре поєднується з різними солодкими стравами та десертами. Додають під час приготування тіста, у різні начинки для пирогів булочок. Ідеально підкреслює смак фруктів, найкраще поєднується із яблуками. Використовують в якості спеції для приготування варення та джему. На постійній основі додають у різноманітні напої. Добре поєднується із молочними коктейлями, компотом, чаєм, кавою. Обов'язково додають під час приготування глінтвейну, та ще деяких алкогольних напоїв.

З якими спеціями поєднується мускатний горіх?

У стравах він добре поєднується з іншими спеціями. Зазвичай додають у поєднанні з орегано, лавровим листом, перцем, базиліком, чебрецем, розмарином, коріандром, кардамон, паприкою, куркумой. У десертах добре поєднується із гвоздикою, корицею, імбиром, ваніллю.

Як правильно вживати мускатний горіх? Шкода для організму

Використовувати мускатний горіх у стравах потрібно з обережністю, додавати варто лише невелику щіточку даної приправи. Через велику кількість ефірних олій у його складі, має не тільки позитивний вплив, а й негативний. Мускатний горіх володіє галюциногенним ефектом, у великій кількості сильно впливає на нервову систему. Можна підвищити артеріальний тиск, спричинити тахікардію та серцевий напад.

Ціна меленого мускатного горіха

Ціна приправа мускатний горіх залежить від виробника та країни з якої він був привезений. Від різних компаній може кардинально відрізнятися цінова політика. Виробник спецій ТМ Dr. Igel у своєму асортименті має якісний продукт. Ціна на мускатний горіх від ТМ Dr. Igel одна з найнижчих на ринку України, але на якість це ніяк не впливає. Ціна на мелений мускатний горіх може відрізнятися від ціни на цілий.

Де купити мелений мускатний горіх?

Купити мелений мускатний горіх можна в інтернет-магазині ТМ Dr. Igel. Замовлення доставляються в будь-який регіон України за декілька днів. Купити приправу мускатний горіх можна також самовивозом у місті Києві.



СКИДКА: -7%
Мускатний горіх мелений ТМ Dr. Igel 1000г
Мускатний горіх мелений ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Індонезія
1
387 ₴ 360 ₴
СКИДКА: -7%
Мускатний горіх мелений ТМ Dr. Igel 100г
Мускатний горіх мелений ТМ Dr. Igel 100г
Походження сировини: Індонезія
1
45 ₴ 42 ₴
ТОП ПРОДАЖІВ!
СКИДКА: -20%
Мускатний горіх мелений ТМ Dr. Igel 10г
Мускатний горіх мелений ТМ Dr. Igel 10г
Походження сировини: Індонезія
5
10 ₴ 8 ₴
СКИДКА: -7%
Мускатний горіх мелений ТМ Dr. Igel 500г
Мускатний горіх мелений ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Індонезія
1
224 ₴ 208 ₴
Показано від 1 до 4 з 4 (всього сторінок: 1)