Приправи для м'яса
Приправа до м'яса – це різноманітні спеції, трави та пряності. Приправи використовують ще з давніх часів щоб надати м'ясу приємного смаку та яскравого аромату. Додавши приправи до страви із м'яса Ви збагатите її букетом неймовірного смаку та аромату. А роблячи різноманітні суміші приправ, м'ясні страви кожного разу дивуватимуть новими, цікавими, а інколи і екзотичними смаками.
М'ясо почали вживати люди ще з давніх часів. І по сьогодні воно є невід'ємною частиною раціону майже кожної люди. М'ясо має велику кількість білків які збагачують наш організми потрібними амінокислотами. Також м'ясо багате на мінеральні речовини, до яких відносяться: магній, цинк, мідь, залізо, калій, кальцій. У своєму складі має вітаміни В, В12, А, D, які добре засвоюються нашим організмом. А тваринні жири являються великою цінністю для людського організму, корисні для печінки і мають жовчогінний ефект. Саме вміст корисних елементів у м'ясі є чудовим будівельним матеріалом для нашого організму.
А додати ще більше корисних властивостей страві зможуть приправи для м'яса. Адже кожна складова приправи до м'яса має особливі корисні властивості, та ще й доповнює страву неймовірним смаком. Приправи до м'яса мають такі корисні властивості:
- зміцнюють м'язи серця і судини;
- покращують кровообіг;
- покращують роботу імунної системи;
- є чудовим профілактичним засобом від вірусних захворювань;
- поліпшують настрій, нормалізують роботу нервової системи, заспокоюють;
- очищають організм від солі, шлаків.
Які приправи підходять до м'яса?
Кожна приправа має свій унікальний смак і аромат. Перед додавання приправ до страви варто дізнатися як краще їх поєднувати між собою, щоб вдало підкреслити смак м'яса. До м'ясних страв підходять такі приправи як:
- Шафран – має ніжний приємний смак і легкий аромат. Додає страві жовтуватого відтінку. Серед м'ясних страв найчастіше використовується для приготування плову.
- Каррі – національна індійська приправа, яка додає страві екзотичного пікантного смаку та пряного аромату. Найкраще підходить для приготування страв із куриці, індички та баранини.
- Куркума – пряна приправа яка чудово заміняє дорогий шафран у плові. Гарно поєднується з часником і перцем чилі. Підходити для приготування страв із м'яса птиці і свинини.
- Паприка – саме та червона приправа до м'яса. Додає страві солодкуватого смаку з ноткою гіркоти.
- Гірчиця – має пікантний смак зі солодкуватим післясмаком. Добре підходить для приготування тушкованого м'яса, а особливо куриці.
- Барбарис – відтінить страву кисло-солодким смаком. Гарно поєднується із м'ясом баранини і яловичини. Є незамінним інгредієнтом у приготуванні плову.
- Зіра – має пікантний смак, добре поєднується з барбарисом. Зіру додають до страв із баранини і для приготування шашлику.
- Часник – пасує до усіх видів м'яса, як у сушеному вигляді так і гранульований.
- Сім спецій – традицій японська суміш приправ яка чудову підходить для приготування стейків і котлет.
- Барбері – унікальна ефіопська суміш приправ. Її традиційно додають до баранини, але вона також чудово підходить до яловичини і курки.
- Рожевий перець – має пікантний, але з солодкуватими нотками смак. Чудово підходить для приготування стейку.
- Перець чилі – є головним інгредієнтом у приготуванні «Чилі кон каре», а також чудову підходить для приготування плову.
- Чорний, білий, зелений, духмяний перець – можна додавати до будь-яких м'ясних страв.
Трави-приправи до м'яса:
- Базилік – додасть м'ясній страві яскравий аромат та приємний смак. Чудово підходить для запікання м'яса в духовці або на грилі.
- Розмарин – має гіркуватий лимонний смак з хвойним ароматом. Добре розкриває свої властивості під час приготування м'ясних супів та бульйонів.
- Шавлія – має гіркуватий смак, але в поєднанні з іншими приправами до м'яса додає страві незвичного приємного смаку.
- Кріп – має пряний солодкуватий смак і яскравий аромат. Добре поєднується з будь-якими м'ясними стравами.
- Петрушка – ароматна приправа яка є дуже популярною для приготування м'ясних страв.
- Чебрець – має терпкуватий смак, але добре розкривається під час приготування страви.
- М'ята – має яскравий аромат і додає м'ясній страві приємного свіжого смаку.
Склад приправа для м'яса
Універсальна приправа до м'яса є незамінним продуктом на Вашій кухні. Адже її можна додавати до будь-яких м'ясних страв, і вона чудову підкреслить їх смак. До складу приправи до м'яса входить:
- базилік;
- часник;
- розмарин;
- кмин;
- паприка;
- цибуля;
- коріандр;
- канський перець.
Приправа для пом'якшення м'яса
Щоб приготувати страву із м'яса дійсно смачною, особливо якщо за основу взято дичину, варто звернути увагу на його жорсткість. Щоб страва вийшла соковитою і просто танула у роті до неї варто додати приправу для пом'якшення м'яса. До її складу входить фермент, що розщеплює білок і робить його не таким жорстким і динне дерево, що пом'якшує м'ясо під час приготування.
Купити приправи до м'яса Ви зможете в інтернет магазині ТМ Dr. Igel.