Спеції для салату із морепродуктів

Салати з морепродуктів дуже вишукана та вартісна страва. Тому головне завдання приготувати його дійсно смачною, щоб не зіпсувати такі цінні інгредієнти. Складність полягає ще в тому, що рецептів цієї страви досить багато й вибрати якийсь один улюблений не вийде, адже хочеться спробувати всі. Щоб бути впевненим на всі 100%, що страва вийде дійсно смачною потрібно використати спеції. Вони додадуть неймовірно апетитно аромату, та яскравого приємного смаку.

В магазинах продається велика кількість різноманітних сумішей із морепродуктами, за допомогою яких приготування стає набагато легшим. Залишається лише одна відповідальна справа це правильно і смачно приготувати морепродукти та заправити салат.

Спеції для салату із морепродуктів

Спеції для салату із морепродуктів потрібно вибирати ретельно, щоб вони вдало підкреслювали інгредієнти, не перебивали головний компонент. Ще одним їх важливими завданнями є приховати специфічний аромат морепродуктів. Деякі їх різновиди мають дуже яскравий, іноді навіть неприємний запах. Тому, щоб він не турбував вас в готовій страві та не зіпсував апетиту, обов'язково потрібно використовувати прянощі. Адже вони є головним смаковим компонентом.

Які приправи підходять до салату з морепродуктів?

Готові суміші приправ це ідеальний варіант для швидкого приготування страви. Не потрібно довго вибирати прянощі, які б гармонійно поєднувалися між собою. У готовому варіанті всі компоненти та ідеально доповнюють один одного. Додаючи суміш зможете бути на 100% впевнені, що нічого не зіпсує вишуканий смак, Ви зможете спокійно насолоджуватися їжею. Найкращі підійдуть:

  • Приправа до риби - це унікальне поєднання компонентів, які ідеально доповнюють смак риби, крім цього вони так само добре підходять й до морепродуктів. Готова суміш може містити у своєму складі, як цілі прянощі, або мелений варіант для більш зручного використання.
  • Пряні трави - пікантна приправа, яка у своєму складі містить різноманітні трави які додають приємного аромату та пряного післясмаку.
  • Карі - універсальна із пряними азійськими нотами, доповнює салат неймовірно яскравим апетитним, та пікантно-солодкуватим присмаком.
  • Прованські трави - це неймовірно ніжна та ароматна приправа, що вдало підкреслить вишуканість, зробить його більш виразним.
  • Приправа до грецького салату - вдале поєднання різноманітних спецій та трав, які добре поєднуються з овочами та гарно підкреслюю головний інгредієнт.
  • Італійські трави - композиція традиційних італійських трав які зазвичай ніжні на присмак та яскраві за ароматом. В італійській кухні їх використовують дуже часто для приготування салатів.

Які трави підходять до салату з морепродуктами?

Трави відіграють одну з ключових ролей. Адже вони гарно підкреслюють ніжний смак, та приховують всі її недоліки. За допомогою їхньою аромату можна приховати специфічний запах морепродуктів. Крім того, вони відмінно поєднується з овочами, не перебивають їх смак, а навпаки доповнюючи. Додають їх, як в свіжому вигляді, так і купувати сушені мелені. Найкраще підійдуть:

  • Базилік - завдяки своєму смаку гарно відтіняє морепродукти, приготувавши разом з ним кальмари, отримає апетитний золотистий відтінок.
  • Кервель - своїм виглядом нагадує петрушку, але смаком кардинально відрізняється. Має солодкуватий присмак та яскравий запах, трішки схожий на аніс.
  • Майоран - добре підходить завдяки своїй насиченості. Але потрібно пам'ятати, що додавати його варто в невеликій кількості, щоб він не перебив смак інших інгредієнтів.
  • Фенхель - листя мають досить ніжний смак, добре поєднується з більш гострими спеціями, врівноважуючи смаки.
  • Естрагон - його ще називають тархун, має яскравий солодкуватий смак з пряним ароматом.

Які спеції підходять до салату з морепродуктами?

Дана страва має свій оригінальний насичений смак та аромат. Яскраві спеції не зможуть повністю перебити його. Завдяки цьому можна використовувати різноманітні насичення смаки без вагань. Найкраще до даної страви підійдуть:

  • Імбир - гостра на смак, пряна за запахом. Має чудовий зігріваючий ефект можна додавати до теплих салатів.
  • Лимонний перець - це просто знахідка, він має пікантний смак та аромат із кислуватим післясмаком. Чудово підкреслює морепродукти, виділяючи їх серед інших інгредієнтів.
  • Мускатний горіх - солодкуватий за присмаком та запахом. Найкраще додавати до салату із мідіями або восьминогами.
  • Паприка - використовується всі її види солодка, гостра, копчена.
  • Куркума - зазвичай додають її під час приготування, щоб отримати більш яскравіший колір із золотистим переливом;
  • Часник - універсальний інгредієнт, який ніколи не буде зайвим, ще й додасть більш насиченого та приємного присмаку.
  • Перець - можна використати готову суміш перців або для більше ніжного смаку додати лише білий.




Як поєднувати між собою спеції й трави у салаті з морепродуктами?

Поєднання між собою повністю залежить від кінцевого результату, який Ви хочете отримати. Для отримання гострого смаку можна поєднати гостру паприку, імбир, фенхель, базилік, суміш перців. Для більш ніжного й солодкуватого смаку можна використати солодку паприку, мускатний горіх, кервель. Для отримання більш звичного смаку без експериментів можна поєднати між собою кріп, часник, майоран, копчену паприку. Перець додається до будь-якого варіанту заправки відповідно до вашого смаку.

Яка ціна на приправи та спеції для салату з морепродуктів?

Ціна може кардинально відрізнятися в залежності від виду пряності та її об'єму. Дізнатися всі ціни та придбати бажану пряність можна в інтернет-магазині виробника спеції ТМ Dr. Igel.


Автор 2172 07.04.2021