Орегано оптом та в роздріб

Орегано оптом та в роздріб

Традиція приправляти готові страви різними травами, корінцями та насінням трав, почали ще наші предки, і ми до сьогодні дотримуємося такої корисної особливості. Однією з таких трав, яку використовували для приготування їжі, декілька покоління тому наші рідні це орегано. Воно у сучасному світі є ознакою смачної страви, добре цінується в кухнях різних країн. Використовують, як для приготування смачної ресторанної їжі, а також домашніх делікатесів.

Його почали використовувати й ще задовго до нашої ери. Перші письмові підтвердження датуються першим століттям нашої ери. Відомі стародавні письменники, філософи та лікарі описували у своїх працях. Диоксид вніс до своєї праці в якості лікарської рослини. Дана спеція також фігурувала в багатьох в стародавніх міфах та легендах.

У Стародавній Греції та Єгипті рослину використовували для ароматизації води у ванні. Завдяки цьому лікували захворювання шкіри, рани та подряпини. Вірили в те, що він насичує організм енергією та силою. Згодом почали додавати до вина та їжі. У Стародавньому Римі використовували в якості оберегу. Вважали, що він приносить щастя та радість, нерідко прикрашали столи в будинках.

На території України також має безліч народних символів та вірувань. В нашій країні вважають рослина є символом материнства, її любові, здоров'я дітей. Під час народного гуляння Івана Купала, хлопці обприскування дівчат водою настояною на даній рослині. Багато століть тому вірили, що дівчина яка вирощує його, мати велику кількість різноманітних талантів. Матері, які проводжали своїх синів у далеку дорогу, у рушник замотували невеликий букетик із засушеною рослиною, щоб він завжди пам'ятав про рідний дім.

Що таке приправа орегано?

Приправа орегано - це сушене листя багаторічної рослини, яка належить до сімейства ясноткових. Батьківщиною є країни Середземномор'я. На сьогодні активно вирощують в інших країнах Європи, Америці, Азії та на Близькому Сході. Орегано - це стародавня назва рослини, яку вона отримала ще за часів Стародавньої Греції, у перекладі означає «прикраса гір». В Україні вона більше відома під назвою «материнка».

Є невибагливою рослиною, тому виростити її можна самостійно вдома на городі, або навіть у горщику. Для приготування спеції орегано верхі листочки листя під час цвітіння рослини збирають. Промивають та добре висушують, для більш зручного використання їх подрібнюють. У готовому вигляді іноді плутають із майораном, але за смаковими властивостями вони кардинально відрізняються. Орегано приправа має пряний аромат із деревними нотами, гоструватий смак з легким гіркуватим післясмаком.

Завдяки тому, що його вирощують у різних країнах світу, має багато видів відповідно до місця вирощування. Крім цього всі ці види поділяються на сорти, найбільше відомі це:

  • Грецький - має яскравий насичений аромат та пряний смак, добре зберігає свої властивості під час приготування. Активно використовуються у різних стравах, на його основі роблять соуси.
  • Ауреум - ніжний легкий смак та аромат, відрізняється від інших сортів золотих кольором листя. Зазвичай використовуються в якості прикраси для подачі страв.
  • Нана - відрізняється насиченим пікантним смаком та яскравим ароматом. Додають до різних гострих сумішей спецій, для отримання пікантного смаку у страві.

Корисні властивості орегано

У своєму складі містить велику кількість різноманітних корисних елементів. Серед яких є вітаміни А, групи В, Е, С, К, РР. Багатий на макро та мікроелементи, такі як йод, калій, магній, залізо, кальцій, натрій. Крім цього у складі міститься велика кількість ефірних олій, антиоксиданти, карвакрол, розмаринова та фолієва кислота, дубильні речовини.

Завдяки такій великій кількості різноманітних корисних речовин позитивно впливає на організм людини. Карвакрол, який входить до складу, є чудовими природними антибіотиком, який допомагає в лікуванні вірусних захворювань, вбиває в організмі різні шкідливі бактерії. Відновлює кров, та допомагає швидко загоювати рани.

Зміцнює імунітет, допомагає в лікуванні різних симптомів під час простуди, лікує захворювання верхніх дихальних шляхів, та допомагає краще відхаркуватися. Покращує роботу кишково-шлункового тракту, допомагає в лікуванні розладів в шлунку. Покращує апетит та обмін речовин. Виводиться з організму зайву рідину, завдяки чому допомагає зменшити набряки.

Позитивно впливає на стан ендокринної системи. Знижує тиск, знижує ризик захворювання серцево-судинної системи. Нормалізує роботу нервової системи, покращує сон, та добре заспокоює організм. Позитивно впливає на лактацію. Використовуються для лікування різних чоловічих та жіночих захворювань.

Активно використовують в косметології. Лікує захворювання шкіри, допомагає загоєнню ран, зменшує свербіж та прояви висипань. Позитивно впливає на стан шкіри обличчя. Прискорює процес розщеплювання жирів, завдяки цьому можна позбутися целюліту.

Калорійність орегано

Спеція орегано на 100 грамів продукту має 265 кілокалорій, з яких харчова цінність складає:

  • білки - 9 грамів;
  • жири - 4 грами;
  • вуглеводи - 68 грамів.

Приправа орегано використання

Приправа орегано активно використовують у різних кухнях світу. Вона є основою у стравах італійської, грецької, французької, іспанської, турецької, кавказької кухні. Входить до складу таких відомих сумішей трав та спеції, як прованські, італійські та пряні трави, хмелі-сунелі. У Мексиці та США також активно використовуються для приготування їжі, але там додають його спеціального виду, який вирощується на території Мексики.

З якими стравами поєднується орегано?

Є універсальною добавкою, яка підходить під час приготування будь-яких страв. Можна додавати для приготування:

  • м'ясних страв, підкреслює оригінальний смак, часто використовують у різних сумішах спеції для паштету та ліверної ковбаси.
  • зазвичай додають під час приготування різних ковбасних виробів;
  • поєднується з рибою та морепродуктами, приховує специфічний аромат річкової риби;
  • підкреслює смаку овочів, додають до заправки для салатів;
  • використовуються під час консервування різних продуктів;
  • на його основі готують велику кількість різноманітних соусів;
  • приправляють макаронні вироби та додають до піци та лазаньї;
  • використовують для приготування випічки та хлібу, додають у начинку до пирогів та пиріжків;
  • з його допомогою готують різноманітні напої, урізноманітнює та відтіняє смак пива та квасу, додають до вина, на його основі готують різні настоянки;
  • ним приправляють чай та каву, інколи використовують під час приготування компоту та лимонаду.

До страви додають, як у сушеному вигляді, так і у свіжому. Добре поєднується з такими спеціями як аніс, базилік, розмарин, естрагон, чебрець, майоран, чорний перець, часник, лавровий лист.

Де купити орегано за кращою ціною?

Купити приправу орегано можна в будь-якому продуктовому магазині, але вартість може бути завищена. Ціна на приправу орегано залежить від виробника, та від якості сировини. Виробники спецій ТМ Dr. Igel пропонує купити спецію орегано гарної якості за приємною ціною. Продукція ТМ Dr. Igel це стовідсоткова гарантія якості, без домішок та підсилювачів смаку. Купити сушений орегано від ТМ Dr. Igel можна в інтернет-магазині компанії. Доставка замовлення здійснюється за короткий термін в будь-яке місто України.



СКИДКА: -20%
Орегано ТМ Dr. Igel 100г
Орегано ТМ Dr. Igel 100г
Походження сировини: Єгипет
15 ₴ 12 ₴
СКИДКА: -16%
Орегано ТМ Dr. Igel 320г
Орегано ТМ Dr. Igel 320г
Походження сировини: Єгипет
155 ₴ 130 ₴
СКИДКА: -20%
Орегано ТМ Dr. Igel 500г
Орегано ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Єгипет
122 ₴ 98 ₴
ТОП ПРОДАЖІВ!
СКИДКА: -17%
Приправа Орегано ТМ Dr. Igel 10г
Приправа Орегано ТМ Dr. Igel 10г
Походження сировини: Єгипет
12 ₴ 10 ₴
Показано від 1 до 4 з 4 (всього сторінок: 1)