Спеції для яловичини та телятини
Вибір спецій до м'яса яловичини або телятини майже повністю залежить від Ваших смакових вподобань. А також від страви яку Ви хочете приготувати. Телятина та яловичина універсальний вид м'яса який можна жарити, варити, тушкувати, запікати, смажити на відкритому кострі та, навіть, їсти у сирому вигляді.
Червоне м'ясо володіє унікальним яскраво вираженим смаком. Містить в собі велику кількість поживних речовин яким дуже важко знайти заміну. Багато поціновувачів цього продукту вважають, що можна приготувати м'ясо просто із сіллю і воно вже буде смачним. Але професіонали в кулінарії завжди приправляють яловичину та телятину різними спеціями, підкреслюючи неповторний смак.
До питання підбору спецій для червоного м'яса потрібно підійти відповідально. Спеції повинні вдало збагатити смак м'яса не перекриваючи його. Також зможуть зробити ще більш кориснішою страву для Вашого організму. Збагатити її вітамінами та поживними мікроелементами.
Переглянувши рецепти різних кухонь світу можна зібрати величезний список унікальних спецій які не тільки додадуть цікавого відтінку страві, а й зможуть здивувати новими незвичними смаками.
Топ-10 спецій до телятини:
Хочемо запропонувати Вам розширений асортимент спецій для телятини, серед яких можна вибрати улюблені смаки:
- Чебрець – ідеально підходить для приготування телятини. Він додасть страві легкого смаку та свіжого після смаку. Чебрець краще додавати до страви перед приготуванням, під дією високих температур він краще розкриває свій аромат.
- Куркума – додасть яскравішого забарвлення м'ясу та відтінку Східної страви.
- Чорний перець – його неодмінно потрібно додавати кожного разу під час приготування страв. Саме чорний перець розкриває тонкий смак телятини, роблячи його більш пікантним.
- Коріандр – збагатить страву деревним ароматом і солодкуватим присмаком. Коріандр дуже популярний на Кавказі, його додають до рагу, шашлику та інших страв.
- Часник – розбавить смак м'яса своєю унікальною гостротою та не переб'є оригінальний смак.
- Кріп – це традиційна українська спеція яка вабить п'янким ароматом. За допомогою кропу можна урізноманітнити страву та надати їй лікувальні властивості.
- Петрушка – має високий вміст вітамінів А, С, К, вона є малокалорійною спецією, що робить її просто незамінним інгредієнтом страви.
- Зерна гірчиці – мають чудову властивість покращувати апетит та допомагають у перетравлюванні жирної їжі. Додає до страви пряні солодкуваті ноти, а смак стане яскравішим і насиченим.
- Мускатний горіх – добре поєднується з телятиною, підкреслюючи її ніжний смак.
- Базилік – надасть легкого гіркуватого відтінку, але із солодким післясмаком. Найкраще пасує до тушкованої телятини.
Які спеції найкраще пасують до яловичини?
Яловичина має насичений солодкуватий присмак. І приправляючи м'ясо хочеться зберегти натуральний його смак. Для цього підходить такий перелік спецій до яловичини:
- Орегано – завдяки своєму трав'янистому аромату робить смак м'яса м'якішим. Найкраще поєднується із гострими спеціями.
- Шавлія – найкраще додавати як ароматизовану спецію до фаршу, також ця спеція гарно пасує до шашлику та м'яса на грилі.
- Майоран – відмінно підходить до ковбасних виробі та до фаршу.
- Розмарин – найчастіше додають до смаженого м'яса. Він має особливу властивість відбивати неприємний запах і надає екзотичного аромату.
- Рожевий перець – має м'який смак і незвичний фруктовий аромат. Ідеально підходить до стейку. Додавати його краще після приготування м'яса.
- Бербері – ця приправа прийшла до нас із Ефіопії, її традиційно додають до м'ясних страв. До складу цієї приправи входять: імбир, червоний перець, коріандр, гвоздика, духмяний перець, ажгон, ягоди рута. Ці прянощі спочатку обсмажують, а потім змішують.
- Перець Чилі – застосовується для приготування «Чилі кон карне», а також пасує до яловичини приготованої на грилі.
- Сім спецій – збалансована японська приправа яка складається із семи компонентів: водорості норі, червоний перець Чилі, апельсинова цедра, білий та чорний кунжут, сичуаньський перець, насіння маку, насіння ріпаку. Зазвичай додають до страв із червоно м'яса.
- Кумин – багатий на залізо, фосфор, магній, бета-кератин. Кумин додасть приємної гостроти та пряного аромату.
Набір спецій для гуляшу з яловичини.
Гуляш національна страва Угорщини яка закохує у себе все більше людей з різних куточків світу. Ця страва легка в приготуванні, але своїм смаком вражає прямо в серце. Має насичений пряний аромат який заполонить увесь будинок. Секрет цієї страви в гарно підібраних ароматних спеціях. До угорського гуляшу додають:
- паприку;
- червоний перець Чилі;
- лавровий лист;
- петрушку;
- трави прованські;
- часник.
Ви можете готувати гуляш з різними видами овочів. Адже набір цих спецій є універсальний і підходить до усього.
Які додати спеції до тушкованої яловичини?
Тушкована яловичина страва на приготування якої потрібно багато часу. Але завдяки цьому м'ясо стає соковитим і просто тане у роті. Щоб зроби її ще й ароматною та неймовірною на смак потрібно вдало підібрати спеції. Найкраще пасують спеції до тушкованої яловичини такі як:
- кріп;
- петрушка;
- орегано;
- базилік;
- майоран;
- духмяний перець.
Спеції для запікання яловичини у духовці.
Запечена яловичина у духовці універсальна страва. Завдяки різному поєднанню спецій страва кожного разу вражатиме унікальними смаками. За французьким рецептом яловичину запікають із додаванням чебрецю, розмарину та м'яти. У Китаї до м'яса додають: імбир, духмяний перець, рожевий перець, часник. Щоб запекти яловичину за японським рецептом варто лише додати суміш «семи спецій». Також східний смак можна отримати за допомогою коріандру, куркуми та імбирю.
Гарно підібрані спеції до Вашої страви зможуть замінити навіть сіль, але м'ясо не втратить свого смаку. Це дуже корисно для людей які слідкують за кількістю вживаної солі. Головне у цій справі не переборщити із їх кількістю щоб зберегти натуральний смак м'яса.
ТМ Dr. Igel має у своєму асортименті відмінний вибір спецій для яловичини та спецій для телятини. Які можна придбати за низькою ціною.