Спеції для овочів

Спеції для овочів

Овочі корисний продукт який присутні у раціоні кожного без виключення. Розмаїття овочевих страв просто вражає. А їх приготування займає зовсім мало часу. Кожний вид овочів має свій унікальний смак та аромат. І здавалося б, що до овочевої страви крім солі більше нічого і потрібно додавати. Але гармонійно поєднати всі овочі в одній страві і надати їм збалансованого смаку зможуть гарно підібрані спеції для овочів.

Усі ми добре знаємо з дитинства, що овочі корисні для нашого організму. Але чим саме? Овочі багаті на вітаміни А, В, С, Е, К, РР. Також у їх складі багато магнію, калію, заліза, кальцію, фтору. Щоденне вживання овочів сповільнює процес старіння. Запобігає розвитку онкологічних захворювань та захворювань серцево-судинної системи. В овочах майже немає калорій, що сприяє схудненню. Вони забезпечать Вам чудовий настрій протягом дня.

Підсилити корисну дію для нашого організму допоможуть спеції до овочів. Адже і у спеціях великий вміст корисних вітамінів та мікроелементів. Завдяки спецій Ви зможете приготувати ще й смачні овочеві страви. І робити кожного дня їх смак унікальним. Підбирати спеції потрібно обережно адже не всі підходять саме до овочів.

Спеції які пасують до овочів

  • Гвоздика – відмінна ароматна спеція яка добре підходить до страв із капусти та до супів. Завдяки своїй властивості консервувати її додають для маринування овочів.
  • Суха аджика – має гоструватий смак і приємний пряний аромат. Допомагає краще перетравлювати овочі.
  • Аніс – додає приємного свіжого смаку до страви.
  • Гірчиця – надасть страві приємної гостроти. Зерна гірчиці додають до маринаду або консервації овочів.
  • Асафетида – має цікавий смак який схожий на часник якого можна замінити нею в овочевих стравах.
  • Зіра – зазвичай її додають під час консервування овочів.
  • Чорний кмин – має гострий і водночас солодкий смак. Добре підходить для приготування гарбуза, капусти, баклажанів та кабачків додавши їм екзотичного смаку.
  • Лавровий лист – має пряний аромат і гоструватий смак. Є невід’ємною складовою овочевих супів або консервації.
  • Імбир – відмінно поєднується із жареними овочами особливо із квасолею.
  • Коріандр – універсальна спеція яка підходить до всіх страв. Коріандр створює гармонійний смак страви. Найчастіше використовують до квашеної капусти, овочевих пирогів.
  • Кориця – цю спецію почали додавати і до овочів, особливо гарно поєднується із овочевими салатами.
  • Кунжут – поєднується з будь-якими овочевими стравами. В кунжуті містяться ефірні олії які збагачують страви вітаміном Е.
  • Куркума – пряна спеція яка відмінно підходить для приготування овочів за східним рецептом.
  • Майоран – додають до страв щоб підсилити аромат.
  • Петрушка – її додавати можна до будь-якої овочевої страви, особливо для консервування.
  • Білий перець – має легкий гострий смак, додавати його варто до овочевих салатів.
  • Духмяний перець – збагатить будь-яку овочеву страву неймовірним букетом ароматів.
  • Чорний перець – універсальна спеція яку можна використовувати як горошком так і мелену.
  • Перець чилі мелений – відмінно підійде для приготування овочів по-корейськи.

Але не всі з перелічених вище спецій підходять до всіх видів овочів. Перед приготуванням варто дізнатися, що саме краще додати до страви. Наведемо декілька популярних поєднань:

  • спеції для кабачків – петрушка, орегано, базилік, чорний перець, часник;
  • спеції для баклажанів – часник, кінза, шафран, духмяний перець, кмин, коріандр;
  • спеції до цвітної капусти – кінза, петрушка, м’ята, карі, майоран, часник, чорний перець;
  • спеції для броколі – розмарин, майоран, часник, кмин, мускатний горіх, майоран, орегано.
  • спеції для брюсельської капусти – кмин, розмарин, мускатний горіх, орегано, петрушка.
  • спеції до моркви – кмин, шавлія, розмарин, кінза, кріп, петрушка, цибуля.
  • спеції до буряку – чорний перець, коріандр, часник, цибуля, кмин.
  • спеції до спаржі – майоран, естрагон, розмарин, гірчиця.
  • спеції до гороху – майоран, базилік, мускатний горіх, естрагон, петрушка.

Спеції для овочів гриль

Овочі на грилі чудова літня страва яка пасує як гарнір до м’яса або як повноцінна страва. Щоб приготувати смачні овочі на грилі до страви варто додати такі спеції як:

  • паприка;
  • чорний перець;
  • кмин;
  • коріандр;
  • лавровий лист;
  • розмарин;
  • черемша.

Спеції для тушкованих овочів

Смачна і пікантна страва, особливо якщо приготована у горщику. Завдяки глиняному горщику овочі зберігають більше корисних речовин та вітамінів. Найкраще до тушкованих овочів додавати:

  • чорний перець;
  • часник;
  • лавровий лист;
  • чабер;
  • паприку;
  • кунжут.

Перелічені вище спеції можна придбати на сайті ТМ Dr. Igel за низькою ціною.



Новинка
 Перець чорний мелений ТМ Dr. Igel 1000г
Перець чорний мелений ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Україна
200.00 ₴
Показано від 1 до 1 з 1 (всього сторінок: 1)