Спеції для курки

Спеції для курки

М'ясо куриці невід’ємна частина повноцінного раціону людини. Куриця є низькокалорійним продуктом але в той же час дуже поживним, може втамувати почуття голоду на тривалий час. На основі курячого м’яса можна приготувати безліч святкових та повсякденних страв. А зробити їх вишуканими, ароматними та неймовірно смачними допоможе гарно підібраний букет прянощів та спецій до куриці.

Страви із куриці вважаються дієтичними через низьку кількість калорій. Великий вміст амінокислот та білка, що допомагає організму у побудові м’язів та тканин. Збагачує організм людини колагеном та еластином, що особливо корисно при захворюваннях суглобів. Також у курячому м’ясі велика кількість вітамінів А, В, Е, С, Н, РР. Та високий вміст фтору, сірки фосфору, калію, цинку, міді та йоду. Особливо цей вид м’яса цінують за низький рівень холестерину.

На основі курячого м’яса можна готувати перші та другі страви, холодні та гарячі закуски та салати. Завдяки своїй універсальності та легкості у приготуванні куриця така популярна. Щоб додати стравам із куриці ще більше користі та приємного смаку варто застосовувати спеції. Які спеції підходять до куриці?

Перелік спецій до куриці:

  • Паприка – універсальна спеція для приготування птиці. Вона гарно поєднується з іншими пряностями. Додає страві легкого солодкуватого відтінку та легкої гостроти.
  • Коріандр – має цікавий яскраво виражений аромат. Добре підходить для приготування соусів або маринаду до куриці. Коріандр у цілому вигляді краще додавати до курячих супів та бульйонів.
  • Каррі – ця приправа у своєму складі має сім різних видів спецій, що додає страві приємний аромат та золотистий колір. Чудово підходить для приготування будь-яких страв із куриці. Особливо гарно розкриває свій смак під час приготування куриці за рецептами індійської кухні.
  • Куркума – так само як і каррі додає страві приємний золотий відтінок але має більш легкий смак та аромат. Добре підходить для приготування соусів та маринадів до куриці, полову та різотто на курячій основі.
  • Часник – якщо підібрати до страви із куриці правильну пропорцію часнику, він додасть просто неймовірного аромату та смаку.
  • Розмарин – він насичує страву духмяним ароматом, ідеально підходить для маринування куриці перед запіканням або для шашлику.
  • Чебрець – має трішки гіркуватий але пряний смак, що добре підходить для додавання у курячий суп, бульйон, маринад, соус.
  • Майоран – має приємний квітковий аромат. Гармонійно доповнює набір спецій до курки запеченої у духовці.
  • Орегано – ця пряність навіть у невеликій кількості дозволить приготувати неймовірно ароматну страву. Все завдяки своєму інтенсивному пряному аромату.
  • Імбир – добре поєднується із куркумою, і надає страві із куриці приємно зігріваючого пікантного смаку.
  • Гірчиця - додає страві пряного смаку. Її можна використовувати як у меленому вигляді так і зернами.

Вибір спецій до куриці напряму залежить від частини яку Ви хочете готувати, та способу її приготування. Тому що до деяких частин куриці потрібно додати більше різних спецій, а до деяких навпаки.

Поради по підбору суміші спецій до куриці:

  • спеції для курячого філе – гірчиця мелена, часник, паприка, базилік, чебрець, чорний та духмяний мелений перець. Під час приготування ця частина куриці може стати за сухою і прісною. Щоб цього не сталося спецій для курячої грудки повинно буди достатньо щоб повністю її натерти ними.
  • спеції для курячих ніжок – мускатний горіх, імбир, куркума, паприка, чорний та червоний мелений перець, часник.
  • спеції для курячих крилець – каррі, часник, паприка, прованські трави, суміш перців мелена.
  • спеції для курячого фаршу – кріп, петрушка, хмелі-сунелі, чорний перець. Також підходять ці спеції до курячих котлет.

Спеції для маринування курки

Курка приготована у маринаді має неймовірно соковитий смак та приємний аромат. Варіантів маринаду до курки безліч, на основі різних видів соусів, вина, води або сливок. До всіх цих варіантів найкраще підходять класичний набір спецій із:

  • суміші перців мелених;
  • перецю чилі горошком;
  • каррі;
  • паприки;
  • прованських трав;
  • мускатного горіху;
  • куркуми.

Спеції для шашлику з курки

Головне завдання під час приготування шашлику зберегти ніжний та соковитий смак м’яса. У цій нелегкій справі допоможуть вдало підібрані спеції для курячого шашлику, такі як:

  • куркума;
  • паприка;
  • коріандр;
  • базилік;
  • кінза;
  • естрагон;
  • часник;
  • кориця.

Спеції для курки гриль

Для вдалого приготування куриці гриль варто використати поєднання з:

  • перцю чилі меленого;
  • паприки;
  • коріандру;
  • базиліку;
  • мускатного горіху;
  • духмяний перець;
  • насіння гірчиці;
  • часник.

Спеції для запікання курки

Пряні трави дозволять перетворити буденну страву у духовці на казкову. Особливо добре розкриють свій аромат і наситять ними страву спеції для курки запеченій у рукаві. Найкращим варіантом спецій для курки у духовці є:

  • розмарин;
  • чебрець;
  • паприка;
  • часник;
  • чорний перець.

Купити спеції до курки Ви можете на сайті ТМ Dr. Igel як окремо так і готові суміші.

В категорії немає товарів