Спеції для грибів

Спеції для грибів

Гриби – продукт який стоїть за популярністю на рівні із м’ясом. А у вегетаріанському меню навіть повністю його заміняє. Гриби багатофункціональний продукт який може бути як повноцінною стравою так і гармонійним доповненням іншої. Їх можна маринувати, смажити, тушкувати, запікати, варити на пару, сушити і навіть робити шашлик. А їх смак чудово підкреслять та доповнять вдало підібрані спеції до грибів.

Гриби можуть збагатити організм великою кількістю корисних елементів. Вони багаті на вітаміни А, D, В, С, РР. У своєму складі містять багато мікроелементів таких як: фосфор, калій, мідь, сірка, марганець. Гриби мають 18 різних амінокислот у своєму складі. Завдяки чому зміцнюють імунітет людини, серцево-судинну систему та нервову систему. Покращують стан шкіри, волосся та нігтів. Але не дивлячись на всю користь грибів, вживати їх у великій кількості небажано.

Гриби особливо полюбляють завдяки їхньому виразному смаку та аромату. А вдало його підкресливши вони стають неймовірними.

Які спеції підходять для грибів? Гриби за своєю будовою на 90% складаються із води. Тому під час термічної обробки вони можуть втрачати свій яскравий аромат та послаблюється смак. Щоб цього не сталося потрібно гарно підбирати спеції для грибів. Для кожного різновиду грибів як і для різного способу приготування підходять різні спеції. Сьогодні ми більш детально розповімо Вам які саме спеції краще додавати до грибів.

Спеції до грибів

Одним із найсмачніших грибів вважають білий гриб. Він має ніжний смак тому його потрібно приправляти невеликою кількістю легких спецій. Щоб не зіпсувати страву з білих грибів варто додати чорний перець, петрушку, кріп або лавровий лист.

Найпопулярніші гриби за вживанням – печериці. За смаком вони більш нейтральні тому добре поєднуються із пряними спеціями. Це може бути часник, каррі, хмелі-сунелі, кріп, духмяний перець.

Лисички смачний та цікавий на вигляд різновид грибів. Мають трішки кислуватий смак. Саме ці нотки варто підкреслювати під час приготування цих грибів. Для цього гарно підійде часник, лимонний перець мелений, петрушка, чебрець, розмарин.

Універсальними грибами можна вважати гливи. З них можна приготувати навіть відбивні які нічим не поступатимуть м’ясним. Найкраще для приготування глив підходить: петрушка, перець чорний та червоний, гвоздика, часник, імбир.

Ще одним популярним видом грибів можна вважати опеньки. Вони ніжні на смак, особливо якщо збирати маленькими. Під час їхнього приготування краще додати духмяний перець, гвоздику, корицю, гірчицю, часник.

Ваговим фактором смачного приготованих грибів є вдало підібрані спеції саме до способу приготування. Ми хочемо запропонувати вам Декілька смачних рецептів для приготування грибів із спеціями.

Спеції для смаження грибів

Найшвидшим способом приготування грибів є смаження. Під час цього процесу гриби стають приємного золотистого кольору. Мають гарну скоринку і в той же час залишаються ніжними і приємними на смак. Щоб зробити їх смак ще виразнішим і пряним варто додати до них такі спеції як:

  • Мелений білий перець;
  • Чорний перець;
  • Орегано;
  • Мускатний горіх;
  • Петрушку;
  • Прованські трави.

Бажано спеції до жарених грибів додавати не відразу. Деякі види грибів під час смаження виділяють велику кількість води яку варто злити. І якщо додати спеції відразу більша їх частина зіллється разом із водою.

Спеції для маринування грибів

Мариновані гриби є відмінною холодною закускою до Вашого столу. Завдяки маринаду гриби стають неймовірно соковитими, духмяними з оригінальним смаком. Для маринування грибів підходять такі прянощі:

  • часник;
  • цибуля;
  • гірчиця горошком;
  • коріандр;
  • перець чорний горошком;
  • духмяний перець горошком;
  • базилік;
  • любисток;
  • кмин;
  • лавровий лист;
  • розмарин;
  • гвоздика.

Але спеції варто додавати обережно у малій кількості. Адже головне завдання маринаду підкреслити смак грибів, а не перекрити його.

Спеції для засолювання грибів

Засолювання грибів найкращій варіант для довгого їх зберігання. Завдяки цьому протягом всієї зими Ви зможете ласувати цією стравою. Гриби можна засолити двома методами: холодним та гарячим. Але спеції для цього можна використовувати однакові. Гарним вибором для засолювання стануть:

  • лавровий лист;
  • часник;
  • суміш перців горошком;
  • гвоздика;
  • насіння кропу.

До універсальних спецій для грибів можна віднести часник, чорний та духмяний перець, лавровий лист, мускатний горіх, прованські трави, хмелі-сунелі. Саме вони підійдуть до будь-якої грибної страви. Підкреслять їх смак та збережуть їх корисні властивості.

У виборі потрібних Вам спецій до грибів за допомогою можете звернутися до ТМ Dr Igel. В асортименті якого знайдете все, що вам потрібно.



Новинка
Гвоздіка подріблена ТМ Dr. Igel 1000г
Гвоздіка подріблена ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Індонезія
200.00 ₴
Новинка
Гвоздіка подріблена ТМ Dr. Igel 500г
Гвоздіка подріблена ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Індонезія
102.50 ₴
Новинка
Гвоздіка ціла ТМ Dr. Igel 1000г
Гвоздіка ціла ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Індонезія
562.50 ₴
Новинка
Гвоздіка ціла ТМ Dr. Igel 500г
Гвоздіка ціла ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Індонезія
283.75 ₴
Новинка
Кмин зерна ТМ Dr. Igel 1000г
Кмин зерна ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Литва
96.25 ₴
Новинка
Кмин зерна ТМ Dr. Igel 500г
Кмин зерна ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Литва
50.62 ₴
Новинка
Кмин мелений ТМ Dr. Igel 1000г
Кмин мелений ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Литва
110.00 ₴
Новинка
Кмин мелений ТМ Dr. Igel 500г
Кмин мелений ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Литва
57.50 ₴
Новинка
Кумін ТМ Dr. Igel 1000г
Кумін ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Індія
231.25 ₴
Новинка
Кумін ТМ Dr. Igel 500г
Кумін ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Індія
118.12 ₴
Новинка
Кунжут білий ТМ Dr. Igel 1000г
Кунжут білий ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Індія
118.75 ₴
Новинка
Кунжут білий ТМ Dr. Igel 500г
Кунжут білий ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Індія
61.87 ₴
Новинка
Чабер сушений ТМ Dr. Igel 500г
Чабер сушений ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Єгипет
75.00 ₴
Новинка
Гвоздіка подріблена ТМ Dr. Igel 100г
Гвоздіка подріблена ТМ Dr. Igel 100г
Походження сировини: Індонезія
0.00 ₴
Новинка
Гвоздіка ціла ТМ Dr. Igel 100г
Гвоздіка ціла ТМ Dr. Igel 100г
Походження сировини: Індонезія
0.00 ₴
Новинка
Кмин зерна ТМ Dr. Igel 100г
Кмин зерна ТМ Dr. Igel 100г
Походження сировини: Литва
0.00 ₴
Новинка
Кмин мелений ТМ Dr. Igel 100г
Кмин мелений ТМ Dr. Igel 100г
Походження сировини: Литва
0.00 ₴
Новинка
Кумін ТМ Dr. Igel 100г
Кумін ТМ Dr. Igel 100г
Походження сировини: Індія
0.00 ₴
Новинка
Кунжут білий ТМ Dr. Igel 100г
Кунжут білий ТМ Dr. Igel 100г
Походження сировини: Індія
0.00 ₴
Новинка
Чабер сушений ТМ Dr. Igel 100г
Чабер сушений ТМ Dr. Igel 100г
Походження сировини: Єгипет
0.00 ₴
Показано від 1 до 20 з 20 (всього сторінок: 1)