Спеції для глінтвейну

Спеції для глінтвейну

Традиційним напоєм у зимову пору року вважається глінтвейн. Він є невід’ємною частиною святкового столу на Різдво, а також популярним напоєм на зимових ярмарках як в нашій країни, так і в багатьох інших. Глінтвейн добре зігріває та піднімає настрій у холодну пору. А головною «родзинкою» цього напою є спеції для глінтвейну.

Вперше цей напій створили у Стародавньому Римі. В ті часи вино змішували зі спеціями, але не нагрівали його. Згодом в часи середньовіччя з’явився класичний рецепт глінтвейну. У Північній та Центральній Європі вино з додаванням спецій почали нагрівати. Це допомагало не тільки зігрітися, а й захистити організм від простуди. Але цей напій не був популярним серед всього населення. Його могли собі дозволити лише заможні люди, адже набір спецій до глінтвейну у той час коштував цілого статку.

Лише з 19 століття глінтвейн міг собі дозволити будь-хто. І його популярність швидко поширилася і в інших країнах завдяки своїм унікальним властивостям. Крім зігріваючого ефекту глінтвейн допомагає позбутися безсоння. Заспокоює нервову систему, позбутися неприємних емоцій та стресу. Також завдяки суміші спецій для глінтвейну він має антисептичний ефект, зміцнює імунітет та є джерелом корисних вітамінів та елементів. Також цей напій має тонізуючий ефект, що допоможе збадьорити організм, додати енергії та покращити настрій.

Які спеції додають до глінтвейну? Через свою давню історію, глінтвейн має велику кількість рецептів та безліч варіантів спецій які можна до нього додавати. Але все ж є базовий набір суміші спецій для глінтвейну які варто додавати для його приготування. Адже саме завдяки добре підібраним спеціям у ньому проявляються перераховані вище корисні властивості.

Головні компоненти набору спецій для глінтвейну:

  • Кориця – додає напою пряний аромат та солодкуватий смак. Має антиоксидантну дію та антибактеріальний ефект. Також допомагає знизити рівень холестерину в крові та добре піднімає настрій. До глінтвейну краще додавати палички кориці, вони мають яскравіший аромат і смак.
  • Кардамон – додає глінтвейну гостроти та лимонного смаку. Ця спеція зміцнює імунітет та нервову систему, має заспокійливий ефект, покращує пам'ять, додає бадьорості організму та нормалізує роботу шлунка.
  • Гвоздика – спеція яка присутня майже у всіх варіантах рецептів цього напою. Має дуже яскравий та незвичайний аромат. У гвоздиці великий вміст вітамінів групи В, що позитивно впливають на нервову систему та здатні заспокоїти роздратування. Також гвоздика має протизастудний ефект. Додавати до глінтвейну її варто під кінець приготування.
  • Бадьян – саме та спеція зірочка для глінтвейну. Покращує роботу шлунку, ендокринної системи, знімає спазми.
  • Мускатний горіх – додає пряного смаку глінтвейну. Має гарний заспокійливий ефект та допомагає швидко заснути. Допомагає у лікуванні простуди та зміцнює імунітет. Також зміцнює пам'ять, лікує захворювання серця.
  • Перець – для приготування глінтвейну добре підходить червоний, чорний та духмяний перець. Надає гоструватого післясмаку напою. Допомагає роботі шлунку. Перець до глінтвейну можна додавати як горошком так і меленим.
  • Імбир – саме ця спеціє має гарний зігріваючий ефекти. Також імбир у своєму складі містить велику кількість корисних вітамінів та мікроелементів. Добре тонізує організм та бореться із вірусами.
  • Аніс зерна – пряна спеція яка має солодкуватий смак. Використовується у багатьох рецептах глінтвейну, добре поєднується із корицею та кардамоном.
  • Лавровий лист – завдяки своєму незвичному смаку та аромату додає глінтвейну цікавого смаку. Має відхаркувальну дію, також гарний антисептичний ефект. Очищує організм від шкідливих металів, токсинів, шлаків та солі.
  • Барбарис – додає глінтвейну цікавого кислуватого присмаку. Барбарис добре збуджує апетит, знижує артеріальний тиск та цукор у крові.

Купити спеції для глінтвейну Ви зможете на сайті ТМ Dr. Igel. Але, всі вище перераховані спеції, додавати разом до глінтвейну не варто. Потрібно ретельно підбирати суміш спецій до рецепта та сорту вина, на основі якого Ви будете готувати глінтвейн.

Спеції для глінтвейну за класичним рецептом

Глінтвейн за класичним рецептом готують на основі червоного сухого, напівсухого або напівсолодкого вина з додаванням апельсину, лимону та яблук. Також до складу інгредієнтів за цим рецептом входять цукор та коньяк. До класичного рецепту додають такі спеції як:

  • палички кориці;
  • гвоздику;
  • бадьян;
  • мускатний горіх;
  • духмяний перець.

Спеції для глінтвейну з білого вина

Для приготування глінтвейну на основі білого вина використовують сухе, напівсухе та напівсолодке. Також потрібно додати цукор або мед, лимон та грейпфрут. До білого вина найкраще пасуватимуть такі спеції як:

  • палички кориці;
  • гвоздика;
  • кардамон;
  • бадьян;
  • барбарис.

Саме за допомогою цих спецій у Вас вийде приготувати ароматний зігріваючий напій. А готовий подарунковий набір спецій для глінтвейну стане чудовим подарунком на зимові свята рідним та друзям. Купити набір спецій для глінтвейну можна на сайті ТМ Dr. Igel.

В категорії немає товарів