Кориця мелена оптом та в роздріб
Вишуканою та благородною пряністю серед всього різноманіття асортименту спецій є кориця. Своїм неймовірним п'янким ароматом зачаровує людей уже багато тисячоліть поспіль. Активно використовують для приготування найрізноманітніших страв та напоїв. А також на її основі виготовляють неймовірну кількість різноманітних парфумів та ароматів для дому.
Визначити точно коли саме вперше люди почали використовувати корицю досить складно. Але відомо точно, що її додавали до їжі, і не тільки, ще задовго до нашої ери. Згадки про неї датуються ще за стародавніх часів різними письменниками та античними авторами. За тих часів вона мала наскільки високу цінність, що зазвичай підносили в якості подарунку правителям, різним високопосадовцям. За тих часів пряність активно вирощували в Китаї звідки доставляли до Стародавнього Єгипту.
Після того, як араби активно почали торгувати спеціями у Європі, стала однією з найбажаніших та найдорожчих пряностей. Заради такого вартісного продукту європейці почали відкривати нові морські шляхи, шукати де можна придбати за нижчою ціною. Португальськими купцями був відкритий у 15 столітті Цейлон. Такими чином у Європі вона дуже добра замінила китайську корицю. Португальці збудували фортецю та добре оберігали свої володіння.
Цейлон став ще однією із най бажаніших територій, якими хотіли заволодіти інші країни. Через 100 років португальців звідти витіснили голландці, у яких також через деякий час територію відвоювали англійці. Проте у 18 столітті ціна на таку дорогу приправу різко знизилася. Всі популярні в стародавні часи та дорогі спеції витіснили із ринку чай, кава, шоколад, цукор. Але, не дивлячись на низьку вартість, до сьогодні займає одну з лідируючих позицій за продажами.
Приправа кориця
Спеція кориця - це Висушена кора деяких дерев, які належить до роду коричник. Дерево кориці вирощується протягом двох років, після чого його повністю зрізають до самого коріння. На наступний рік із цього дерева утворюється близько десятка нових пагонів. Саме із цих пагонів зрізається кора, потім із неї вирізається середина, яка за товщиною може бути до 0,5 мм. Після чого такі листки ретельно висушуються та скручуються у палички до одного метру. Саме так виготовляється кориця в якості спеції. Для зручного продажу ці палички ріжуться на маленькі за розміром від 5 до 10 см.
А у дикому вигляді росте на Шрі-Ланці, Сейшельських островах, на деякій території Індії, в тропічній Азії. Культивується в багатьох країнах із тропічним кліматом. У своєму складі містить велику кількість ефірної олії, завдяки цьому і має такій насичений аромат і смак. Отримати це масло може після перемелювання або під час вимочування морській воді.
Кориця спеція має яскравий п'янкий запах та насичений солодко-пікантний смак. В кулінарії використовують, як цілі палички кориці, так і мелену. Зазвичай для приготування страви використовується саме мелена. В залежності від різновиду може відрізнятися за кольором та смаковими властивостями.
Види кориці та їх застосування в кулінарії
В залежності від виду та району в якому росте дерево кориці, спеція має різні види, які відрізняються між собою за кольором смаком і ароматом. В якості спеції продаються такі види кориці:
- Китайська - більш відома під назвою касія. Має більш грубішу форму та більша за товщиною, адже виготовляють її із неочищеної кори. За кольором темна, червоно-коричнева. Має набагато насиченіший смак. Виготовляють переважно на території Південного Китаю.
- Цейлонська - вважають справжньою корицею. У дикому вигляді росте Цейлоні, острова Шрі-Ланка. Культивують також в багатьох інших країнах з тропічним кліматом. Відрізняється від інших видів тонкою товщиною, скручується в невеличку багатошарову трубочку. Має більше ніжний смак та аромат, але з легкою пікантності. На ринку цінується найбільше. Купити мелену цейлонську корицю в Києві, України іноді буває складно.
- Малабарська - іноді називають деревиною корицею, росте на території Індії та Бірмі. За товщиною набагато більша від китайської, має дуже темний, бордовий-коричневий колір. Має не такий яскравий аромат як інші види. За смаком солодка та пряна, але може мати гіркуватий післясмак.
- Індонезійська - Вирощують її на острові Суматра. Дуже схожа на цейлонську, тому на ринку іноді продають під виглядом більш дорожчої. Має легкий ніжний смак, але дуже яскравий та насичений аромат.
- Циннамон - пряна кориця, яка вирощується на Муланських островах. Верхній шар має світло-бежевий колір, а в середині більш жовтувато-коричневий. Має пікантний аромат і гострий смак.
- В'єтнамська - Ще один різновид касії. На відміну від китайської має меншу товщину, смак і аромат набагато слабший. В Європі вона цінується не дуже, адже має гіршу якість.
В кулінарії додають, як у вигляді паличок, так і мелену корицю. Кориця паличками зазвичай використовується для приготування різноманітних напоїв. Нею прикрашають чашки чаю, кави, додають під час приготування глінтвейну, до різних настоянок. Мелена кориця застосовується більш ширше. Додають під час приготування м'яса, особливо добре поєднується з бараниною та куркою. Входить до різних сумішей для маринування м'яса. Також можна додавати до різних круп і каш.
Корицю мелена нерідко додають під час консервування овочів та грибів. Але найбільше використовують для приготування різноманітних десертів та випічки. Найвідомішими десертом у світі з корицею вважаються булочки синабон. Нею зазвичай приправляють різні фрукти. Додають до тіста та роблять на її основі крем та пудинги. Добре поєднується із шоколадом.
Калорійність кориці
Приправа мелена кориця на 100 г продукту має 234 кілокалорії, з яких:
- білки - 3.89 г;
- жири - 3.16 г;
- вуглеводи - 79.85 г.
Чим корисна для організму людини?
У своєму складі містить велику кількість мікроелементів та вітамінів А, групи B, С, Е. Завдяки цьому дуже корисна для організму людини. Допомагає швидше перетравлюватися їжі, покращує апетит, нормалізує роботу кишково-шлункового тракту. Нормалізує рівень цукру в крові. Можна вживати під час дотримання різноманітних дієт, особливо якщо людина не вживають солі. Допомагає зменшити головний біль та біль під час мігрені.
Скільки коштує мелена кориця?
Вартість меленої кориці повністю залежить від її якості та різновиду. Найдорожчою вважається цейлонська. Ціна меленої кориці може залежати ще і від об'єму, який Ви хочете придбати. Виробники спецій ТМ Dr. Igel у своєму асортименті пропонує різноманітні об'єми кориці, які Ви зможете придбати для різних потреб. Ціна одного 1 кг меленої кориці в Україні може сильно відрізнятися у різних виробників. Компанія ТМ Dr. Igel пропонує одну з найприємніших цін на українському ринку на великий об'єм.
Де купити мелену корицю?
Купити мелену корицю від ТМ Dr. Igel можна в інтернет-магазині компанії. Замовлення доставляються по всій території України за короткий проміжок часу. Купити мелену корицю в Києві можна оформивши самовивіз із головного офісу.
Кориця мелена оптом
Купити мелену корицю оптом можна також у виробника спеції ТМ Dr. Igel. Компанія пропонує низьку ціну на великі об'єми та приємні бонуси для покупців.