Які приправи підходять до риби?

Приготувати страву із риби ідеально досить важко, а зробити це без спецій, трав або приправ просто неможливо. Більшість різновидів риби мають легкий, нейтральний смак та яскравий аромат, який подобається не всім. Саме тому, щоб зробити із рибної страви шедевр, потрібно додавати спеції. Саме додавши прянощі до риби можна вдало підкреслять її витончений смак та додати приємного аромату страві.


Багато відомих у світі кухарів вважають, що до риби підходять будь-які спеції, трави та приправи. Але більшість кухарів все ж вважають, що підбирати прянощі до риби потрібно відповідно до способу її приготування:

  • для запікання;
  • для жареної риби;
  • для приготування рибного супу;
  • для приготування риби на грилі;
  • для маринування риби.

Проте вибір прянощів все ж залежить від Вашого смаку. Роблячи різні комбінації та суміші спецій, можна отримувати кожного разу унікальну за смаком рибну страву. А експериментуючи з прянощами можна здивувати рідних та друзів екзотичним смаком. Головне пам'ятати, що риба має ніжний смак, тому щоб його не перебити, а вдало підкреслити спеції варто додавати у невеликій кількості.

Які трави підходять до риби?


Завдяки своєму яскравому аромату та ніжному смаку трави вважають ідеальною приправою до риби. Вони додадуть страві пряний аромат та приємний смак. Найкраще до риби додавати такі трави:

  • Коріандр – має легкий аромат, але насичений смак. Саме коріандр додають до всіх сумішей спецій для риби. Щоб отримати більш насичений смак, перед додаванням його варто трішки роздавити.
  • Майоран – додасть страві пряний смак і стійкий аромат.
  • Фенхель – його можна використовувати як окрему пряність до риби так і поєднанні з іншими травами. Додасть рибі пряний аромат та солодкуватий смак з легкою кислуватою ноткою.
  • Естрагон – чудово підходить для покращення смаку риби.
  • Чебрець – має яскравий пряний смак та аромат. Чудово поєднується з іншими травами в гармонійну композицію.
  • Любисток – має приємний смак та пряний аромат схожий на петрушку з селерою. Додасть рибі ніжного кремового відтінку.
  • Чабер – має яскравий пряний смак та аромат. Є обов'язковим інгредієнтом для приготування риби в середземноморській кухні.
  • М'ята – додасть рибі свіжого аромату та солодкуватого смаку. М'ята зробить шкірочку риби темнішою.
  • Меліса – додасть рибі легкий лимонний відтінок.
  • Аніс – покращує аромат риби та додає страві солодкуватого смаку. Чудово поєднується з іншими спеціями.
  • Ісоп – додасть рибній страві незвичний пряний аромат.
  • Материнка – додасть страві легкий пряний смак.
  • Базилік – має пряний аромат та трішки гіркуватий смак. Додасть рибі апетитного золотистого відтінку.
  • Кумин – має легкий та м'який смак, але яскравий аромат. Додавши невелику дрібку кумину до риби і аромат страви буде просто неймовірним.
  • Розмарин – чудово підкреслює оригінальний смак риби. Додавати розмарин можна для приготування будь-якої риби.
  • Шафран – ідеально підходить для приготування червоної риби.
  • Шавлія – має насичений яскравий аромат, тому її варто додавати до риби в поєднанні з часником та цибулею.

Які спеції підходять до риби?


Щоб зроби смак рибної страви більш виразним, її вигляд апетитнішим, а колір яскравішим, трави варто додавати у поєднанні зі спеціями. Найкраще до риби підійдуть такі спеції:

  • Часник – має насичений пряний смак та аромат, чудово відтінить смак риби роблячи його більш вишуканим.
  • Куркума – має легкий смак та аромат. Додасть рибній страві золотистого відтінку.
  • Каррі – додасть рибній страві насичений приємний аромат, та зробить скоринку риби більш золотистою та апетитною.
  • Імбир – має насичений гострий смак. Найкраще підходить для приготування червоної риби.
  • Паприка – додасть рибі легкий солодкуватий смак.
  • Пастернак – чудово підходить для приготування рибного супу.
  • Білий перець – має ніжний та легкий пряний смак. Чудово підходить для приготування соусів до риби.
  • Чорний перець – має гострий смак, його можна додавати до будь-яких рибних страв.
  • Гірчиця – додавати її варто для маринування риби або приготування соусів до готової страви.

Як правильно поєднувати трави та спеції для риби?


Щоб приготувати дійсно смачну рибу, приправи варто підбирати не тільки до способу приготування, а й відповідно до виду риби:

  • Приправи до червоної риби – фенхель, базилік, розмарин, куркума, чебрець, паприка, чорний перець.
  • Приправи до білої риби – аніс, материнка, меліса, майоран, шавлія, білий перець.
  • Приправи до річної риби – чебрець, паприка, часник, червоний перець, каррі.

11 10.09.2020
Пов'язані товари