Перець чилі

Перець чилі

Задумуючись про гостру їжу всім відразу приходить на думку яскравий червоний пекучий перець. Саме він асоціюється з пікантними стравами, азійською культурою. Є певними делікатесом, який подобається не всім, але справжні гурмани здатні добре оцінити всі його переваги. Серед поціновувачів гострого, перець чилі займає перше місце серед всіх інших різновидів перцю. У світі навіть проходять змагання на швидке поїдання. Хоча це дуже екстремальний вид змагань, проте, охочих прийняти в ньому участь вдосталь. Україна входить до складу тих країн, в яких даний продукт також досить популярний.

На відміну від всіх інших різновидів перцю, даний продукт пішов не з Індії. Тривалий час про нього в країнах Європи ніхто навіть не здогадувався. Насправді його батьківщиною є Америка. Саме там вирощували й додавали у їжу індіанці ще задовго до нашої ери. На тих територіях був не тільки в ролі спеції до їжі, а й певним оберегом від злих духів та ворогів. Вирощувався на одному рівні з кукурудзою.

Коли Христофор Колумб відправився у плавання до Індії, щоб отримати спеції, в тому числі й чорний перець, він натрапив на Нову землю. Місцеві жителі прийняли їх за величних богів, які спустилися до них з небес. Показавши все довкола, почали пригощати моряків місцевими смаколиками, серед яких й був даний продукт. Оцінивши пекучий смак, європейці дали йому назву «перець».

Привезеш насіння до Європи, така альтернатива сподобалася всім, і він швидко розійшовся по іншим країнам. Потрапивши до Індії та Китаю добре влився в повсякденний раціон. Згодом китайці почали активно культивувати, зараз він є одним із головних інгредієнтів в їхніх стравах .

Перець чилі

Перець чилі - це плоди куща, який росте у тропічному кліматі. Більшість людей вважають що назва походить від назви країни Чилі, та мають хибну думку, що це його батьківщина. В перекладі слово «чилі» означає «червоний». А насправді батьківщиною є тропічна територія Америки, але в сучасному світі росте в багатьох країнах з тропічним кліматом, таких як Індія й Таїланд, де зараз найбільше вирощують. Крім цього його також можна вирощувати в домашніх умовах, в горщиках, для цього потрібно лише створити правильні умови.

Плоди в залежності від різновиду можуть мати темно-червоний або помаранчево-червоний колір. Після дозрівання їх збирають та висушують, вживати їх можна і в цілому вигляді. Щоб зробити з нього приправу, плоди добре висушують, нарізають та витягують з нього насіння, а потім перетирають на порошок. Така приправа може мати легкий пікантний смак або неймовірно гострий. Насіння цього плоду вважаються найгострішою частиною, щоб зробив приправу менше пікантною, їх прибирають.

Корисні властивості

У своєму складі містить велику кількість вітаміну А, С, та групи В, К, РР. Крім цього багатий на такі мікроелементи як залізо, магній та кальцій. Завдяки цьому він є дуже корисними для організму людини. Деякі учені стверджують, що завдяки йому можна налагодити свій сон та боротися з безсонням. Сприяє виробленню ендорфіну, завдяки цьому покращується настрій, зменшуються біль, а також допомагає в боротьбі з депресією.

Крім цього у своєму складі містить природний антибіотик капсаїцин, який допомагає боротися організму з різними вірусами та бактеріями. Допомагає в лікуванні проявів простуди та нежитю. Пробуджує апетит та покращує роботу кишково-шлункового тракту.

Скільки калорій має перець чилі?

За енергетичною цінністю перець чилі має 45 кілокалорій, з яких:

  • білки - 2 грами;
  • жири - 0,2 грама;
  • вуглеводи - 7 грамів.

Застосування перцю чилі

Крім кулінарії, використовують в інших цілях. Добре допомагає під час схуднення. Вживаючи з їжею допомагає спалювати вдвічі більше кілокалорій. Покращує обмін речовин, та виводить з організму зайву рідину. Саме завдяки такому ефекту нерідко додають в крему для схуднення, щоб добре розігріти шкіру та завдяки парниковому ефекту, під час обгортання, позбавитися зайвої рідини в організмі. В косметології його використовують для стимуляції росту волосся. Також часто використовують в медицині. На його основі виробляють мазі та гелі, щоб зменшити біль у суглобах та м'язах.

З якими стравами поєднується?

Однією з найпопулярніших страв у світі, яка готується на основі перцю чилі, є «Чилі кон карне». Це страва мексиканської кухні, яка у своєму складі містить м’ясо у пекучому соусі. Також досить популярними є соус із однойменною назвою. В Україні нерідко додають до борщу. В Індії входить до складу приправи карі

Перець чилі добре поєднується з різними видами м'яса. Можна додавати до рису, макаронів, каш та круп, овочевого пюре. Ідеально доповнює смак бобових. Додасть приємної пікантності овочевим салатам. У стравах поєднується із такими спеціями, як коріандр, куркума, фенхель, кардамон. Крім цього стало популярним додавати до чорного шоколаду. Деякі гурмани навіть доповнюють ним смак кави та чаю.

Вартість перцю чілі?

Ціна перцю чилі на ринку України досить різноманітна, вона залежить від об'єму продукції та її якості. Виробник спецій ТМ Dr. Igel пропонує своїм покупцям вигідну ціну на 1 кг перцю чілі. Спеції від ТМ Dr. Igel це гарантія якості. Ви можете замовити перець чилі в будь-який зручний для Вас момент й ми гарантуємо його наявність.

Де купити перець чилі?

Купити перець чилі в Україні від ТМ Dr. Igel можна на офіційному сайті компанії. В нашому інтернет магазині Ви зможете купити сушений перець чилі, який ми нарізали маленькими шматочками для зручного використання. Купивши гострий перець чилі нашого виробництва Ви будете задоволені на всі 100%. Замовлення доставляються до всіх регіонів України. Щоб купити перець чилі в Києві Ви можете оформити самовивіз.

Перець чилі оптом

Купити перець чилі оптом можна також від виробника спецій ТМ Dr. Igel. Компанія налагодила широку систему оптових продажів, завдяки чому ціна на великі об'єми значно менша від роздрібної.



СКИДКА: -17%
Чилі ТМ Dr. Igel 140г
Чилі ТМ Dr. Igel 140г
Походження сировини: Китай
145 ₴ 120 ₴
Показано від 1 до 1 з 1 (всього сторінок: 1)