Спеції для свинини
М'ясо свинини універсальний продукт який почали вживати більше семи тисяч років назад. Навіть зараз свинина є актуальною майже у всіх кухнях світу. Перевагою свинини є її властивість знижувати рівень холестерину в організмі людини, полегшувати роботу кишечнику, а також піднімає настрій. Також м'ясо свинини містить у собі багато вітамінів групи В, та вітаміни РР. А головною особливістю цього м'яса є величезна кількість страв яких можна приготувати на її основі. А зробити її іще неймовірно смачною і ароматною допоможуть гарно підібрані спеції для свинини.
Даний продукт є незамінним компонентом на столах багатьох сімей, особливо в зимовий період. Адже завдяки вмісту калорій м'ясо забезпечує наш організм необхідною енергією. Свинину вживаю у різному вигляді: варену, смажену, запечену, тушковану, сиров'яленою. За допомоги свинини можна приготувати смачні супи, салати, пироги, тушковані страви, шашлик та ковбаси.
Які спеції підходять до свинини? До м'якого смаку свинини підходить великий асортимент спецій та прянощів, які гарно підкреслять його смак. Професійні кухарі перечислюють більше 30 видів спецій та прянощів, що ідеально доповнюють страви зі свинини. Сьогодні ми більш детально розповімо Вам про деякі із них, та надамо декілька цікавих рецептів суміші спецій до свинини.
Топ-15 спецій до свинини
- Паприка - найкраще підходить для приготування гуляшу або тушкованої свинини. Додасть страві пряного гоструватого смаку.
- Коріандр – одна з улюблених грузинських пряностей. Хоч і має легкий аромат але його варто додавати у невеликій кількості, адже він має насичений смак.
- Чорний перець – універсальна пряна спеція, найкраще розкриває свій смак у подрібненому вигляді. Додавати його можна до всіх страв із свинини.
- Сумах (сумак) – східна спеція яка прийшла до нас із Ізраїлю, має приємний кислуватий смак. Володіє здатністю очищати організм від шкідливих токсинів. Ідеально пасує до плову та шашлику.
- Каррі – є однією з основних компонентів яку завжди додають до свинини через свій пікантний післясмак.
- Зіра (кумин) – має легкий горіховий аромат та трішки гіркуватий смак. Зіра допомагає при порушенні обміну речовин, безсонні, захворюванні дихальних шляхів.
- Шафран – одна із самих корисних але дорогих спецій світу. У давні часи шафран коштував на вагу золота. Він додає привабливого золотистого відтінку страві. Та має унікальний насичений терпкувато-гоструватий смак із солодкуватим післясмаком.
- Зелений перець – він зовсім не гострий і має легкий освіжаючий смак. Найкраще пасує до ковбасок, котлет та стейків.
- Фенхель – надасть страві цікавого аромату, схожого на суміш кропу та анісу. Відрізняється своїм трішки солодкуватим але водночас пряним смаком.
- Базилік – ця спеція здатна змінити смак свинини до непізнаваності, особливо у супі.
- Часник – завдяки цій пряності будь-яка страва стане соковитою та манитиме п'янким пряним ароматом.
- Куркума – надасть свинині апетитно жовтувато кольору з приємним східним ароматом.
- Орегано – дана спеція підходить для приготування повсякденних страв із свинини. Дуже популярна в італійській кухні, збагачує страву яскравим насиченим смаком.
- Розмарин – має цікавий хвойний аромат з камфорними нотками. Цікавий своїм злегка гоструватим смаком.
- Барбарис – універсальна спеція яку можна використовувати у будь-якому вигляді. Дуже корисна для організму, та має солодкий смак з нотками кислоти.
Всі ці спеції можна додавати окремо, робити або купувати готові суміші спецій для свинини. Але потрібно враховувати той факт, що для кожної страви підходять різні види спецій. Ми хочемо запропонувати Вам поєднання спецій для різних рецептів страв. Купити спеції для свинини ви зможете на сайті ТМ Dr. Igel.
Ідеальне поєднання спецій для плову із свинини
Плов є стравою східного походження та славиться своїм п'янким ароматом і різноманіттям смаків. Для приготування запашного плову варто додати такі спеції:
- зіру;
- барбарис;
- шафран або куркуму;
- часник;
- червоний або чорний мелений перець.
Набір спецій до плову можна придбати у вигляді готової суміші. Це зекономить Вам час який Ви витратите для підбору всіх потрібних прянощів.
Спеції для стейка зі свинини
Стейк зі свинини манить своєю соковитістю та золотистою кірочкою. Щоб зробити саме такий ідеальний стейк Вам необхідно правильно підібрати спеції для маринаду. До спецій для стейку зі свинини відносяться:
- чорний перець;
- паприка;
- часкик;
- розмарин;
- зелений перець;
- сумах.
Набір спецій для запікання свинини у духовці
Для приготування свинини зі спеціями у духовці найкраще підходять ароматні трави. Завдяки цьому готова страва стане соковитою, ніжною і неймовірно ароматною. Найкраще для цього підійде :
- розмарин;
- базилік;
- майоран;
- хмелі-сунелі;
- часник.
Перед запіканням у духовці потрібно гарно натерти свинину спеціями та залишити на деякий час у холодному місці. Це допоможе м'ясу краще просочитися спеціями.
Які спеції підходять для смаженої свинини?
Смажена у спеціях свинина може мати різноманітні смакові відтінки якщо приготувати її за кулінарними традиціями різних країни. До прикладу у Франції до смаженої свинини додають базилік, естрагон, орегано, розмарин, петрушка, чебрець, шавлію. Відповідно до кухні Китаю приправити свинину варто корицею, фенхелем, анісом, гвоздикою та червоним перцем.
Американський підхід до маринування м'яса включає в себе такий набір спецій: коріандр, кмин, суміш меленого перцю, цибуля у вигляді порошку та часник. У Німеччині до смаженої свинини додають ягоди ялівцю, гвоздику мелену, мелений білий перець, чебрець та шавлію.
Запам'ятати які саме спеції підходять для конкретної страви може буди важко. Але завжди можна придбати вже готові суміші спецій які чудово розкрию смак Вашої страви. Без додавання спецій страва вийде сухою та прісною. Готуйте м'ясо свинини зі спеціями і Ви будете у захваті.
Приємного Вам апетиту!