Спеції для салату
В сучасному світі тенденції здорового харчування диктують нові тренди. Все більш популярними стають салати на основі рослинних масел і спецій для салату. Які легкі у приготуванні та не шкодять здоров’ю. Натомість втрачають свою популярність так звані «майонезні» салати.
Для урізноманітнення смаку салатів існує велика кількість спецій. Для кожної страви можна підібрати власні унікальні прянощі. А змінюючи кожного разу трішки склад спецій змінюється і смак салату. Спеції можна використовувати для холодної, гарячої подачі страви, рибних та м’ясних салатів.
Які використовують спеції для корейських салатів?
Основою корейських салатів є пікантний смак та яскравий аромат. Базовий склад спецій для корейських страв можна легко придбати в магазинах нашої країни. До них входять:
- перець чорний мелений;
- перець червоний мелений Чилі;
- коріандр;
- паприка
- гірчиця;
- часник;
Червоний перець Чилі надає салату гостро смаку, а чорний перець та коріандр пікантний, виразний аромат. Паприка насичує страву яскравим червоним кольором, що робить салат більш апетитним. Часник, у свою чергу, вдало підкреслює смак овочів, а гірчиця крім пікантного смаку додасть ще більше вітамінів та поживних речовин страві.
Спеції які підходять для свіжих салатів
Використання спецій для свіжих салатів допомагає розкрити смаки кожного інгредієнта страви та додати їй соковитості. Щоб отримати ідеальний аромат від заправки слід використовувати сушені трави. Зазвичай беруться такі прянощі як:
- базилік;
- коріандр;
- петрушка;
- гірчиця;
- орегано;
- часник.
Саме це зробить страву корисною та низькокалорійною. Збагатить її вітамінами А, С, В, В2, Е, К, РР, каротином, мінералами бору, фітонцидами, кальцієм, магнієм, калієм, цинком. Суміш цих спецій можна використовувати у поєднанні із сметаною, знежиреним йогуртом, рослинними маслами.
Набір спеції для грецького салату
Грецький салат, «сільський салат» як його називають самі греки, є досить простою, але досить багатою на різні насичені смаки стравою. Головними інгредієнтами цієї страви є фета і оливки. Здавалося б цей салат і так має яскраво виражені смаки які доповнити немає чим. Але греки підібрали унікальний набір спецій, що вдало доповнюють унікальність цієї страви та не виділяються у ній. В цей набір входять:
- орегано;
- петрушка;
- базилік;
- лук;
- кріп;
- перець солодкий різаний.
Щоб надати салату грецького колориту достатньо просто додати ці спеції до салату. Смакуючи цю страву заплющіть очі і унікальний смак перенесе вас до мальовничої Греції. А гарне різнобарв’я духмяних трав покращить настрій.
Оригінальні спеції для салату Цезар
Мало хто знає, але відомий на увесь світ салат Цезар походить із Сполучених Штатів Америки. І винайшов його кухар,італійського походження, Цезар Кардіні у 40-х рр. ХХ століття. Цікаво, що салат вийшов у кухаря випадково, який приготований був із інгредієнтів які залишилися під кінець робочого дня.
Чим цей салат закохав у себе таку кількість людей у різних куточках світу? Усі інгредієнти цього легендарного салату невідомі, але його головна «родзинка» розкрита. Нею є феєричний соус який зваблює все більше поціновувачів унікальних смаків.
До складу цього соусу входять – яєчний жовток, оливкова олія, анчоуси, вершковий соус, лимонний сік. А також спеції для салату Цезар:
- сіль;
- часник;
- перець чорний мелений;
- гірчиця.
Соус є легким у приготуванні навіть у домашніх умовах. Та зможе вразити смаком не гірше ресторанного.
Урізноманітнення салатів залежить не тільки від зміни інгредієнтів для них. А й додавання до страв спецій і прянощів які підкреслюють смаки та збагачують ароматами.
Всі ці спеції до різних салатів можна придбати як окремо кожний інгредієнт так і вже готові суміші і набори.