Спеції для індички

Спеції для індички

М'ясо індички стало популярним у різних кухнях світу досить недавно. Вживати його почали саме у Північній Америці переселенці з Європи. Зараз індичка є символом Сполучених Штатів Америки, та головною стравою на День подяки, а іноді і на Різдво. Соковита, ароматна і смачна вона прикрашає усі святкові столи американців. Доповнюють смак особливою сумішшю спецій для індички.

Індичка є легкою у приготування. Ідеально підходить до будь-яких гарнірів та різних видів страв. Своєю універсальністю легко може замінити куряче м'ясо. М'ясо індички не жирне, ніжне та малокалорійне. Саме завдяки цьому його активно рекомендують вживати дієтологи та прихильники здорового харчування. Біле м'ясо індички навіть вважається делікатесом. Проте, на відміну від куриці, індиче м'ясо не має яскравого і насиченого смаку. Для збагачення індички смаком її необхідно приправляти спеціями та пряностями.

Які спеції підходять до індички? До їх підбору потрібно відноситися обережно, найкраще підходять для цього виду м’яса ніжні, в міру гості з тонким ароматом спеції. Вибір потрібних прянощів повність залежить від способу приготування та обраної частини індички. До універсальних спецій для індички можна віднести: чебрець, кріп, часник, лавровий лист.

Спеції для філе індички

Філе індички дуже ніжна її частина і вважається найменш калорійною. Але у приготування саме ця частина дуже примхлива. Якщо її довго тримати на вогні, вона стане жорсткою та несмачною. Саме тому маринувати її варто спеціями які додадуть їй соковитості та підкреслять її ніжний смак. Ідеальну суміш спецій для філе варто робити із додаванням :

  • червоного перцю негострого;
  • куркуми;
  • паприки;
  • імбиру;
  • коріандру;
  • часнику.

До суміші цих спецій варто додати також якийсь соус. В його якості гарно підійде гірчиця. Тоді індичка краще насититься смаком усіх спецій. Головне у цій справі не захопитися і не додати великої кількості спецій, це може зіпсувати страву.

Приправи для вареної індички.

У м’ясі індички велика кількість вітамінів А, В, С, D, E також вона багата на магній, натрій, калій, фосфор і залізо. Варена індичка зберігає більше цих корисних мікроелементів і має більш делікатний смак. Індичку варто варити з додаванням різних овочів нарізаних великими шматками. Щоб збагати цей бульйон пряним ароматом і смаком варто приправити його:

  • лавровим лисом;
  • розмарином;
  • чебрецем;
  • горошком духмяного перцю;
  • часником.

Для того щоб краще діставати спеції із бульйону перед подачею можна скористатися цікавим методом. Взяти цілу цибулину, зробити в ній невеликі розрізи і в них положити перець горшком. Так на м'ясі індички не залишаться зайвих прянощі.

Які спеції додають для запікання індички?

Цей спосіб приготування дозволить зробити м'ясо індички більш соковитим, а шкірочку хрусткою і золотистою. Зазвичай спеції при цьому способі приготування додають до маринаду або натирають ними м'ясо. Найкраще для цього підходять мускатний горіх, гвоздика, коріандр, паприка, кориця, часник, імбир, чорний перець, карі.

Для молодого м’яса індички краще використовувати більш ніжні спеції, такі як:

  • петрушка;
  • розмарин;
  • кріп;
  • хмелі-сунелі.

Для м’яса дикої індички, навпаки, потрібно використовувати більш пряні на смак і аромат спеції:

  • гвоздику;
  • базилік;
  • коріандр;
  • чебрець;
  • шавлія.

Також при запіканні індичку фарширують різними фруктами, наприклад, яблуками або апельсинами. Це збагатить м'ясо фруктовими нотками із середини. А якщо Ви запікаєте індичку шматочками, в такому разі її можна просто змішати разом із часточками фруктів.

Спеції для смаженого м’яса індички.

Смажене м'ясо індички дієтологи не рекомендують вживати, але воно виходить дуже смачним. Тому інколи можна собі це дозволити. Щоб отримати соковите м'ясо в середині, а золотисту скоринку зовні перед обжарювання м'ясо варто на декілька годин замаринувати у суміші спецій з:

  • чебрецем;
  • чорним та духмяним перцем;
  • базиліком;
  • куркумой;
  • мускатним горіхом;
  • чабером.

Також для жареної індички ідеально підійде суміш спецій карі. Цей набір спецій допоможе вам не зіпсувати ніжний смак м’яса, навпаки підкреслить його.

М'ясо індички сприяє зміцненню імунітету, серцево-судинної системи та нервової система. А додані до неї спеції збагатять її додатковими вітамінами, мікроелементами та корисними речовинами. Головне підбирайте вид та кількість спецій спираючись на власний смак та смак того кому Ви готуєте.

Потрібно не боятися експериментувати щоб підібрати унікальний, ідеальний саме для Вас рецепт. А в цьому вам допоможуть спеції від ТМ Dr Igel.

Приємного вам апетиту!



Ваша скидка: -20%
Новинка
Приправа універсальна (гриль) ТМ Dr. Igel 42г (млинок)
Приправа універсальна (гриль) ТМ Dr. Igel 42г (млинок)
Походження сировини: Україна
123.00 ₴ 98.40 ₴
Ваша скидка: -10%
Новинка
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 1000г
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Україна
128.80 ₴ 115.92 ₴
Лідер продажу!
Ваша скидка: -20%
Новинка
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 20г
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 20г
Походження сировини: Україна
8.70 ₴ 6.96 ₴
Ваша скидка: -10%
Новинка
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 500г
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel 500г
Походження сировини: Україна
67.20 ₴ 60.48 ₴
Ваша скидка: -20%
Новинка
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel, 220г (банка)
Приправа універсальна ТМ Dr. Igel, 220г (банка)
Походження сировини: Україна
80.00 ₴ 64.00 ₴
Показано від 1 до 5 з 5 (всього сторінок: 1)