Спеції для борщу

Спеції для борщу

Перше, що приходить на думку коли говорять національну кухню це борщ. Саме він є гордістю нашої країни. Є обов’язковою стравою в раціоні кожного українця. Адже це не неймовірно смачно, ситно, та зігріває не лише організм, а й душу. Скуштувавши його десь закордоном можна на декілька хвилин думками повернутися на батьківщину. А щоб він завжди мав насичений смак і апетитний аромат до нього варто додавати добре підібрані спеції для борщу.

Іще за часів Київської Русі він був дуже популярним. Після важкого дня добре втамовував почуття голоду та надавав енергії для роботи наступного дня. Його в ті часи готували в горщиках у печі, завдяки цьому мав густу наваристу структуру. Саме з тих часів пішло правило, що в добре приготованому борщі ложка повинна стояти рівно і не падати.

Своє визнання отримав також і в інших країнах світу. Його рецепт ще декілька століть тому розійшовся до Польщі, Угорщини, Румунії, Молдови, Білорусії та Росії. А на сьогоднішній день не існує жодної країни де б не чули про борщ. В США навіть є район який називають «Борщовий пояс», він знаходиться неподалік Нью-Йорку. Таку назву даний район отримав через те,що там поживають вихідці з слов’янських країн, в тому числі велика кількість українців, які часто його готують.

Крім традиційного червоного, також досить популярними є зелений та холодний борщ. Вони хоч й відрізняються, але мають такі ж самі стародавні коріння. Зелений готують на основі щавлю, й він має більш легкий смак. А от холодний стає незамінною стравою в жаркі літні дні.

Спеції для борщу

Кожна родини тримає у секрети власний перелік спецій для борщу. Саме тому він ніколи не виходить однаковим за смаком. Ця традиції готувати дану страву з різноманітними смаковими відтінками пішла ще з стародавніх часів. Адже тоді приправляли тим, що росло в певному регіоні нашої країни. Такими прянощами були пастернак, кропива, петрушка, гірчиця.

Купити спеції для борщу в Києві і не тільки можна з легкістю. Але вони не завжди мають гарну якість. Виробник спеції в України ТМ Dr. Igel пропонує великий вибір прянощів для даної страви. Вся продукція має гарну якість та відповідає всім державним вимогам. А головне, Ви зможете придбати приправи за дуже вигідною ціною.

Кращі спеції для борщу

Іноді буває так, що приготували насичений бульйон, додали всі овочі, а потім куштує і ніби чогось не вистачає. А не вистачає саме прянощів, адже саме вони додають до страви саме тієї «родзинки» для завершення смакової палітри. То які ж прянощі найкраще підходять до борщу? Приправляти дану страву можна різними приправами, але базовими і кращими спеціями для борщу є наступні:

  • Селера – висушений і перетертий в порошок корінь. Має насичений аромат та солодкувато-гіркуватий присмак. Він допомагає побороти втому, знижує тиск і зміцнює кровоносні судини. Додавати варто під час приготування бульйону.
  • Цибуля – сушена мілко нарізана спеція. Вона немає того специфічного аромату, який не всім подобається. Але зберігає всі свої властивості. Зміцнює імунітет, допомагає відхаркуватися. Також нормалізує артеріальний тиск. Класти її потрібно за п’ять хвилин до приготування разом із піджаркою.
  • Петрушка – використовують сушене листя. Має яскравий трав’янистий аромат і солодкий присмак з легкою гірчинкою. Покращує апетит, виводить токсини з організму. Має протизапальні властивості та знімає набряки. До страви краще додавати після приготування.
  • Лавровий лист – смак у нього гіркий смолянистий, а запах насичений пряний. Він знижує тиск, та вбиває шкідливі мікроби в організмі людини. Його потрібно додавати за п’ять хвилин до кінця приготування у кількості три або два листочки. А потім вже із готового борщу краще дістати, щоб не зробив його гірким.
  • Кріп – має легкий освіжаючий присмак і запах. Зміцнює імунітет, допомагає швидше позбутися кашлю, має антибактеріальний ефект. Нормалізує роботу кишково-шлункового тракту, пришвидшує обмін речовин, підвищує апетит. Ним краще приправляти страву після готовності разом із петрушкою.
  • Часник – використовується гранульований, за смаковими властивостями нічим не поступається свіжому. Має гарну антисептичну дію, вбиває віруси та бактерії. Попереджує проявам тромбів і холестеринових бляшок. Щоб під час приготування не втратив своїх властивостей, добавляти краще разом із зеленню.
  • Коріандр – це насіння кінзи, має пряний солодкуватий присмак, але яскравий запах. Нормалізує роботу нервової системи, та покращує апетит. Його можна класти цілими зернами до бульйону, або в меленому вигляді разом з овочами та піджаркою.
  • Перець – відповідно до Вашого смаку можна додавати чорний перець він має пряний смак і аромат. Червоний перець відрізняється яскравою гостротою. А також духмяний перець він володіє неймовірним та неповторним ароматом. Для того щоб борщ мав пікантний післясмак ними потрібно присипати в кінці приготування. А цілі зерна перцю можна класти під час приготування бульйону.

Які спеції ще можна додати?

Крім класичного набору спецій для отримання більш незвичного смаку та яскравішого аромату можна використати іще декілька позицій. Наприклад, можна поєднати із паприкою. Її виготовляють із солодких сортів перцю, завдяки цьому вона і має відповідний смак. Також бульйону вона додасть золотистого переливу.

Важко уявити свіжо приготований борщ без зелені, крім петрушки та кропу до нього можна також додати кінзу та базилік, розмарин. Якщо Ви готуєте бульйон із свининою в такому випадку можна поєднати із фенхелем. Щоб отримати більш вишуканий смак потрібно приправити мускатним горіхом. Для кислуватої нотки варто використати сумах. До інших видів м’яса підійде орегано. Крім цього до нього добре підходить суха аджика.

Спеції для вегетаріанського борщу

Вегетаріанський борщ готується на основі квасолі. Але таким він став віднедавна. Насправді, ще за стародавніх часів його готували саме таким чином. Адже не всі могли собі дозволити м'ясо. Крім цього під час посту вживати м'ясо неможна було. Спеції до такого варіанту потрібно підбирати ті, що підійдуть до квасолі. Це можуть бути куркума, гірчиця, асафетида, шамбала, паприка, перець чилі, коріандр, чебрець, базилік, орегано.

Суміш спецій для борщу

Приправа для борщу – це універсальне поєднання спецій, трав і сушених овочів. У ній всі інгредієнти гармонічно підходять один до одного. Щоб не зіпсувати смак страви ретельно підбираються всі пропорції. Також її з легкістю можна приготувати в домашніх умовах. До даної суміші зазвичай входять наступні позиції: базилік, часник гранульований, розмарин, перець духмяний, перець чорний, петрушка, мускатний горіх, кріп, паприка, сумах, цибуля сушена, лавровий лист, томати сушені.



СКИДКА: -8%
НОВИНКА
Паприка копчена ТМ Dr. Igel 180г
Паприка копчена ТМ Dr. Igel 180г
Походження сировини: Іспанія
174.00 ₴ 160.00 ₴
СКИДКА: -10%
НОВИНКА
Паприка червона мелена ТМ Dr. Igel 1000г
Паприка червона мелена ТМ Dr. Igel 1000г
Походження сировини: Китай
126.00 ₴ 113.40 ₴
СКИДКА: -8%
НОВИНКА
Паприка червона мелена ТМ Dr. Igel 100г
Паприка червона мелена ТМ Dr. Igel 100г
Походження сировини: Китай
15.95 ₴ 14.68 ₴
ТОП ПРОДАЖІВ!
СКИДКА: -20%
НОВИНКА
Паприка червона мелена ТМ Dr. Igel 15г
Паприка червона мелена ТМ Dr. Igel 15г
Походження сировини: Китай
8.70 ₴ 6.96 ₴
СКИДКА: -10%
НОВИНКА
Перець чилі червоний мелений копчений ТМ Dr. Igel 1000 г
Перець чилі червоний мелений копчений ТМ Dr. Igel 1000 г
Походження сировини: Індія
124.32 ₴ 111.88 ₴
СКИДКА: -10%
НОВИНКА
Перець чилі червоний мелений копчений ТМ Dr. Igel 500 г
Перець чилі червоний мелений копчений ТМ Dr. Igel 500 г
Походження сировини: Індія
65.76 ₴ 59.20 ₴
СКИДКА: -10%
НОВИНКА
Перець чорний горошок копчений ТМ Dr. Igel 1000 г
Перець чорний горошок копчений ТМ Dr. Igel 1000 г
Походження сировини: В'єтнам
275.52 ₴ 247.90 ₴
СКИДКА: -10%
НОВИНКА
Перець чорний горошок копчений ТМ Dr. Igel 500 г
Перець чорний горошок копчений ТМ Dr. Igel 500 г
Походження сировини: В'єтнам
142.24 ₴ 128.00 ₴
СКИДКА: -10%
НОВИНКА
Перець чорний мелений копчений ТМ Dr. Igel 1000 г
Перець чорний мелений копчений ТМ Dr. Igel 1000 г
Походження сировини: Україна
309.12 ₴ 278.20 ₴
СКИДКА: -10%
НОВИНКА
Перець чорний мелений копчений ТМ Dr. Igel 500 г
Перець чорний мелений копчений ТМ Dr. Igel 500 г
Походження сировини: Україна
159.40 ₴ 143.46 ₴
СКИДКА: -10%
НОВИНКА
Копчені пластівці паприки червоної ТМ Dr. Igel 1000 г
Копчені пластівці паприки червоної ТМ Dr. Igel 1000 г
Походження сировини: Україна
410.00 ₴ 369.00 ₴
СКИДКА: -10%
НОВИНКА
Копчені пластівці паприки червоної ТМ Dr. Igel 500 г
Копчені пластівці паприки червоної ТМ Dr. Igel 500 г
Походження сировини: Україна
210.00 ₴ 188.00 ₴
Показано від 1 до 12 з 12 (всього сторінок: 1)